quantia fixada per a un dels casos

La Comunitat de Madrid indemnitzarà amb més de 370.000 euros les famílies de morts per amiant

Pedro Rollán assegura que s'han dut a terme protocols "inèdits" per garantir la salut dels treballadors

rjulve42581711 sociedad  metro  madrid cofre disruptor de metro de madrid  180714202141

rjulve42581711 sociedad metro madrid cofre disruptor de metro de madrid 180714202141

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La Comunitat de Madrid indemnitzarà amb més de 370.000 euros les famílies dels treballadors de Metro de Madrid morts per amiant, sempre que ho determini una inspecció, després d’haver fixat el Jutjat Social número 10 aquesta condemna per a un dels casos.

El Govern regional no presentarà cap recurs i indemnitzarà "de manera immediata" la família, ja que el que volien era tenir una referència econòmica per a altres possibles casos, segons ha desgranat el president regional en funcions, Pedro Rollán, en declaracions als mitjans a la Plaça de Las Ventas.

"El que es pretenia era tenir fixat aquest criteri davant de casos similars. Hi ha un segon cas que ja s’ha determinat que hi pot haver una causa-efecte i s’aplicaria el mateix criteri", ha detallat Rollán. Amb això es buscaria evitar "el calvari" judicial a les famílies, han detallat posteriorment fonts del Govern autonòmic.

Notícies relacionades

El dirigent autonòmic ha explicat que des de la Inspecció de Treball es va determinar que hi havia una causa-efecte en dos casos concrets i que es van adoptar "tot tipus de mesures" perquè no es tornés a produir. Així, s’han dut a terme una sèrie de protocols, procediments i revisions "inèdites" per garantir que els treballadors i els usuaris "estan dins de la més absoluta garantia sanitària".

Rollán ha recordat que es tracta d’"uns fets que van tenir lloc fa trenta o quaranta anys", ja que és una malaltia "que pot romandre al cos" i fins a un temps després no manifestar-se.