"no es va viure cap moment de pànic"

El noi que va esmolar un ganivet al metro de Madrid és un tallador professional de pernil que anava a treballar

La Policia Nacional ha localitzat l'individu del vídeo, que es va fer viral a Twitter

hombre-afilando-chuchillo-metromadrid

hombre-afilando-chuchillo-metromadrid

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’home que va ser gravat en un vagó del metro de Madrid divendres passat esmolant un ganivet de cuina és un tallador de pernil professional que es dirigia a la seva feina, segons ha relatat la Policia Nacional.

La Policia Nacional ha aconseguit identificar i localitzar l’individu que apareixia en les imatges que es van fer virals en xarxes socials i que van ser difoses per diversos mitjans de comunicació, segons han indicat fonts de la Direcció Superior de Policia.

Un cop coneguda la seva identitat, s’ha investigat l’individu per "esbrinar la seva possible perillositat" i l’acció realitzada, esmolar un ganivet de cuina en un vagó de la línia 10 amb viatgers, recollida en les imatges.

Amb les investigacions fetes i un cop ha declarat el noi, s’ha pogut provar que es tracta d’un tallador de pernil professional que es dirigia a la seva feina.

Les investigacions han sigut portades per la Brigada Mòbil-Policia en el Transport de Policia Nacional i de totes les actuacions practicades s’ha donat compte a l’autoritat judicial, perquè disposi el que consideri sobre aquest cas.

Serveis de seguretat

Ahir Metro de Madrid va identificar el noi i les imatges es van posar a disposició de la Brigada Mòbil de Policia Nacional, segons van indicar fonts del suburbà.

Els serveis de seguretat de la companyia van revisar durant el matí d’ahir les imatges gravades per la càmeres de videovigilància instal·lades en la xarxa del metro.

Després d’un exhaustiu visionament, es va aconseguir identificar aquesta persona, que va entrar al metro per l’estació de Serrano (L4) i va sortir de la xarxa per la parada de Fuencarral, de la línia 10.

En les imatges difoses en xarxes socials s’aprecia el noi com està assegut sol en uns seients del vagó esmolant un ganivet, mentre diversos usuaris observaven l’escena.

Divendre passat, un usuari va donar avís d’aquestes imatges i la companyia va activar el protocol per identificar el viatger. En un primer moment es va pensar que el vídeo remès podia ser antic, perquè no constaven denúncies ni avisos d’aquell dia, tot i que finalment s’ha comprovat per mitjà del visionament de les càmeres que l’incident sí que va tenir lloc divendres passat, 15 de març.

Notícies relacionades

A part, des del suburbà van assegurar que "no es va viure cap moment de pànic" a les instal·lacions i recalquen que el pressupost de seguretat del metro s’ha incrementat un 20% respecte de l’anterior contracte.

D’altra banda, les mateixes fonts de la companyia assenyalaven que l’última enquesta de satisfacció del metro puntua amb una nota de 7,46 punts la seguretat a les instal·lacions, una pujada en relació amb l’anterior sondeig. Al seu torn, el 95% dels viatgers consultats pensen que la seguretat al suburbà madrileny és igual o millor que en l’anterior enquesta.