30 maig 2020

Anar al contingut

VAGA FEMINISTA

Almeida demana a Carmena que retiri la campanya institucional del 8-M

El candidat del PP a l'alcaldia de Madrid considera que inclou "un puny alçat amb una determinada simbologia política"

Europa Press

Almeida demana a Carmena que retiri la campanya institucional del 8-M

JUAN MANUEL PRATS

El portaveu del PP a l’Ajuntament de Madrid i candidat d’aquesta formació a l’alcaldia de la capital, José Luis Martínez-Almeida, ha demanat aquest dimecres a l’alcaldessa, Manuela Carmena, que retiri la publicitat institucional sobre el Dia de la Dona, el 8 de març, ja que consisteix en "un puny alçat, que té una determinada simbologia política". "He de denunciar la publicitat institucional als carrers de Madrid”, ha expressat Almeida, per a qui això es la mostra "clara" que l’alcaldessa "entén amb un caràcter molt sectari la celebració d’un dia per reivindicar la igualtat".

Després d’assistir a l’acte d’entrega de reconeixements per la igualtat, amb motiu del 8-M, Almeida ha carregat contra aquests cartells. "Qualsevol pot veure que consisteix en un puny alçat, i al marge de la valoració que ens pugui suposar, un puny alçat té una determinada simbologia política", ha expressat.

Almeida entén que, d’aquesta manera, "l’esquerra de nou segresta el que ha de ser un dia d’unió, i no d’exclusió". "Sol·licito que es retiri immediatament", ha reiterat Almeida per a qui la campanya és "inapropiada" per recolzar "aquesta manifestació i aquesta vaga".

"Té [la vaga del 8 M] un suport ideològic des de l’esquerra que fa molt difícil que ens hi sentim integrats els que estem concernits en la lluita per la igualtat. L’esquerra torna a fer bandera d’una visió dogmàtica, torna a segrestar el concepte de feminisme, i lamento que la millor manera de reivindicar sigui posant publicitat institucional amb un puny", ha asseverat.

Campanya excloent

Sobre la vaga, ha indicat que el manifest sobre la qual se sustenta, "entre d’altres perles ve a dir que la desigualtat de les dones es deu al liberalisme, al neocapitalisme, a la globalització... una sèrie de causes justificatives que pretenen excloure persones que pensen diferent". "No podem compartir aquest manifest que recolza aquesta vaga; nosaltres continuarem lluitant per una igualtat que sigui integradora", ha conclòs.