els veïns l'han reposat una altra vegada

Tornen a atacar la placa commemorativa a la líder estudiantil Yolanda González

L'homenatge a la jove assassinada per l'extrema dreta el 1980 ja havia sigut víctima de vandalisme

placayolandagonzalez

placayolandagonzalez

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Veïns d’Aluche han tornat a reposar la placa en record a la líder estudiantil Yolanda González, assassinada per l’extrema dreta el 1980 quan tenia 19 anys, que ha sigut pintada de nou després de ser arrencada anteriorment. 

Així ho ha indicat el regidor-president del districte, Carlos Sánchez Mato, que en el seu perfil de Twitter ha publicat una imatge amb la placa pintada de negre per ocultar el missatge d’homenatge a Yolanda González i després la reparació feta pels veïns.

Veïns del districte de Latina es van concentrar recentment amb desenes de plaques dedicades a la memòria de la líder estudiantil després de ser arrencada i vandalitzada prèviament al dibuixar-hi una creu gammada. 

Yolanda González va ser segrestada l’1 de febrer de 1980 al seu domicili, situat al carrer Tembleque, al barri d’Aluche. Els segrestadors van aconseguir enganyar-la mostrant carnets falsos fent-se passar per policies.

Notícies relacionades

L’Audiència Nacional  va condemnar Emilio Hellín Moro a 43 anys de presó per assassinat, violació de domicili, detenció il·legal, dipòsit d’armes de guerra, armes de defensa, municions, tinença d’explosius, falsificació de DNI i ús públic de nom suposat.

Per aquests delictes va ser condemnat i va passar alguns anys a la presó tot i que va aconseguir fugir del país aprofitant un permís. Es va acollir a l’empara que li va donar el Govern del Paraguai. Als anys 90 va ser deportat a Espanya, va complir la condemna que li restava i va sortir en llibertat el 1996.

Temes:

Madrid