Nous comicis

Carmena repetirà com a candidata a l'Alcaldia de Madrid: "M'han convençut"

La primera edil es presentarà a les municipals al capdavant d'una plataforma de "nova creació" i no amb Ara Madrid

GRAF9435 MADRID, 10/9/2018.- La alcaldesa de Madrid, Manuela Carmena durante de la rueda de prensa que ha ofrecido hoy en el Palacio de Cibeles para anunciar formalmente que opta a la reelección y que lo hará en una plataforma que -ha dicho- no creará ella sino todo Madrid.Carmena ha asegurado que ha aceptado ser candidata ante la insistencia de sus ediles, jóvenes llenos de vida que le han hecho ver que su proyecto está por concluir y que para ello era necesario que ella siguiese liderando el equipo EFE/Zipi.

GRAF9435 MADRID, 10/9/2018.- La alcaldesa de Madrid, Manuela Carmena durante de la rueda de prensa que ha ofrecido hoy en el Palacio de Cibeles para anunciar formalmente que opta a la reelección y que lo hará en una plataforma que -ha dicho- no creará ella sino todo Madrid.Carmena ha asegurado que ha aceptado ser candidata ante la insistencia de sus ediles, jóvenes llenos de vida que le han hecho ver que su proyecto está por concluir y que para ello era necesario que ella siguiese liderando el equipo EFE/Zipi. / ZIPI (EFE)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, ha confirmat aquest dilluns que està "disposada" a ser candidata en les eleccions municipals candidatadel 2019 i ha atribuït el seu "canvi d’opinió" a la "gran capacitat de seducció" dels seus regidors a l’hora de convèncer-la. "Soc una mica fluixa amb l’afecte i he tornat a dir que sí", ha confessat.

Carmena ha assegurat que es presentarà a la reelecció, però al capdavantd’una  plataforma de "nova creació" plataformaque ella no crearà, però que no serà Ara Madrid.  "Ara Madrid va ser un gran invent, però no estem en campanya i encara soc l’alcaldessa, no la candidata a res: en període electoral parlarem de com serà la candidatura", va advertir. 

La primera edil va fer aquestes declaracions al Palau de Cibeles, on va confessar que li hauria agradat anunciar-ho primer al Ple municipal del dia 18. Però al’avançar-ho  alguns mitjans de comunicació, Carmena va voler comparèixer per confirmar-ho.

Canvi d’opinió

Carmena ha reconegut que havia "canviat d’opinió" respecte a la sevaimpressió inicialque n’hi hauria prou amb un sol període electoral, i el va atribuir, mig en broma, a la gran "capacitat de convicció" dels seus regidors, quel’havien persuaditque havia de continuar fent coses. Tot i que no van ser només els edils els que van provar de convèncer-la: "Dissabte al matí al Mercadona m’ho va demanar un noi molt maco".

S’ha declarat també "absolutament disposada" a aguantar tota la legislatura. I ha confirmat que va mantenir una "reunió de deferència" amb el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, com a "representant de les forces progressistes" i que va enviar un missatge al secretari general del PSOE i president del Govern, Pedro Sánchez.

Segons van assenyalar a Europa Press fonts de la direcció de Podem, Iglesias i Carmena han tancat un acord per conformar una candidatura "plural" per a les pròximes eleccions municipals de la capital, encapçalada per l’actual regidora, que tindrà "ple control del seu equip de govern".

Pendent de la fórmula

Aquestes mateixes fonts han confirmat que aquest és l’acord al qual van arribar els dos líders en la reunió que van mantenir diumenge, en què encara no van tancar la fórmula jurídica que servirà per donar forma a aquesta candidatura, assumpte que tractaran "més endavant".

No obstant, Podem assegura que no té "dubte" que en aquesta qüestió també s’arribarà a un acord i, per això ja s’han compromès a "garantir" a Carmena "ple control del seu equip de govern i una candidatura plural amb perfils que li siguin útils per governar".

Notícies relacionades

La fonts consultades afirmen que l’acord segellat amb l’alcaldessa per conformar una candidatura conjunta és la "voluntat" que el partit ha manifestat "públicament des de fa temps".

Alegria al seu equip

La portaveu de l’Ajuntament de Madrid, Rita Maestre, ha indicat que la candidatura de Carmena a la reelecció és "la millor notícia" que es podia esperar "per a un Madrid honest i just". Maestre, que es troba fora d’Espanya, no ha volgut deixar de valorar l’anunci de l’alcaldessa: "Manuela Carmena anuncia que repetirà com a candidata per revalidar un Govern progressista, la millor notícia que podíem esperar. Per un Madrid honest i just. Entre totes continuem construint aquest projecte per a la nostra ciutat. ¡Un orgull ser-ne part!", ha escrit Maestre en el seu compte de Twitter sota amb el hashtag '#GraciasManuela'.