Instal·lats des de l'abril del 2017

La Policia Nacional desallotja el Hogar Social Madrid de l'okupat Banco Madrid

L'intent previ d'expulsió, realitzat el 16 de maig, va ser impedit perquè el manyà no va aconseguir obrir la porta

hsm

hsm

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La Policia Nacional ha desallotjat aquest dilluns per ordre judicial les antigues oficines del Banco Madrid, a la plaça Margaret Thatcher, okupades des de l’abril de l’any passat pel col·lectiu Hogar Social Madrid i on vivien aproximadament unes 20 famílies, han informat fonts policials.

Les mateixes fonts han assenyalat que el desallotjament, que ha començat cap a les 6.30 hores d’aquest dilluns, ha transcorregut "sense incidents". D’altra banda, des de l’Hogar Social Madrid estan reclamant que els deixin treure els quilos d’aliments que hi ha a l’interior per evitar que caduquin.

El seu advocat, Ignacio Menéndez, ha assenyalat que no els havia arribat la citació del desallotjament, que s’ha produït amb nens a l’interior, i ha demanat que s’autoritzi l’entrada per recollir aquests aliments amb els quals, segons assenyalen, alimenten 300 famílies.

Aquest desallotjament arriba després que el 16 de maig passat, la Policia Nacional, també per ordre judicial després de la denúncia dels propietaris de l’immoble, intentés desallotjar l’edifici sense èxit, ja que el manyà que acompanyava els agents no va poder obrir la puerta.

Ja llavors Menéndez va explicar que era un desallotjament "irregular" perquè la defensa de l’Hogar Social Madrid havia presentat un recurs fa unes setmanes promovent un incident de nul·litat d’actuació perquè l’executòria del desallotjament no havia sigut notificada ni als condemnats ni al procurador. Aquell dia, unes 80 persones van participar

en una ‘performance’, amb granotes blaves i caretes, amb una estètica similar a la dels protagonistes de la sèrie de ‘La Casa de Papel’ que atraquen la Casa de la Moneda, i van clamar consignes com ‘No ens pararan, escut i espasa d’Espanya, som l’Hogar Social’. Al febrer el desallotjament també havia sigut aplaçat.

Notícies relacionades

Des del 2014, aquest col·lectiu, amb integrantsd’ideologia neonazi i que es caracteritzen per ajudar famílies espanyoles, han okupat sis edificis, el primer, a Tetuan, molt a prop del centre social La Enredadera, cosa que va provocar enfrontaments al barri amb els integrants de les dues cases okupes, uns d’extrema dreta i els altres, d’esquerraa.

Els altres edificis van ser un a Chamberí, ubicat a Bretón de los Herreros; l’antiga seu del Forum Filatélico, al carrer José Abascal; l’antiga seu del NODO, a Joaquín Costa, i el Palauet de Velázquez, antiga seu de la Direcció General de Cavallers Mutilats de Guerra per la Pàtria.