'Cas màster'

El rector de l'URJC admet possibles "irregularitats" en les convalidacions del màster de Casado

L'expresidenta madrilenya Cristina Cifuentes declararà dimarts com a investigada

GRAF7573  MOSTOLES  C  DE MADRID   21 03 2018 - El rector del Universidad Rey Juan Carlos  URJC   Javier Ramos  durante la rueda de prensa ofrecida hoy en la universidad Rey Juan Carlos de Mostoles  para explicar las informaciones sobre el expediente de Cristina Cifuentes  Ramos ha negado hoy que existan irregularidades en el expediente academico de Master sobre Derecho Autonomico cursado por la presidenta madrilena  Cristina Cifuentes  y ha atribuido a un  error de transcripcion  que figurara como no presentada en dos asignaturas  EFE Rodrigo Jimenez

GRAF7573 MOSTOLES C DE MADRID 21 03 2018 - El rector del Universidad Rey Juan Carlos URJC Javier Ramos durante la rueda de prensa ofrecida hoy en la universidad Rey Juan Carlos de Mostoles para explicar las informaciones sobre el expediente de Cristina Cifuentes Ramos ha negado hoy que existan irregularidades en el expediente academico de Master sobre Derecho Autonomico cursado por la presidenta madrilena Cristina Cifuentes y ha atribuido a un error de transcripcion que figurara como no presentada en dos asignaturas EFE Rodrigo Jimenez / RODRIGO JIMENEZ (EFE)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El rector de la Universitat Rei Joan Carles de Madrid (URJC), Javier Ramos, ha admès davant de la jutge d’instrucció número 51 de Madrid, Carmen Rodríguez-Medel, possibles "irregularitats" en les convalidacions de les assignatures del candidat a presidir el PP Pablo Casado a l’hora de cursar el màster de Dret Públic de l’Estat Autonòmic el 2008.

Així ho va manifestar ahir durant la seva extensa compareixença com a testimoni davant de la instructora, que investiga presumptes irregularitats en el màster de l’Institut de Dret Públic que va estudiar l’expresidenta de la Comunitat de Madrid Cristina Cifuentes a l’URJC. Cifuentes declararà dimarts vinent com a investigada en aquesta causa, el nombre d’imputats de la qual ascendeix a catorze.

Ramos va comparèixer com a testimoni davant de la jutge, a qui va presentar la universitat com la "gran perjudicada" de tot. De fet, va recordar que va ser qui va portar a la Fiscalia de Madrid una de les denúncies que van iniciar el procediment penal per un delicte de falsificació documental.

Fonts jurídiques han detallat que el màxim responsable de la Rei Joan Carles es va referir a "la possible irregularitat en les convalidacions de Pablo Casado" després de ser preguntat per la jutge.

Pel que sembla, Rodríguez-Medel va parlar durant l’interrogatori sobre que la normativa impedia que al candidat a la presidència del PP se li validessin 18 de les 22 assignatures del màster. Malgrat això, la universitat l’hi va permetre, segons publica el diari digital ‘El Confidencial’.

La jutge insisteix en una interlocutòria que veu necessari verificar si hi ha "indicis de delicte" en diversos expedients acadèmics, en què el "més significatiu” és el del popular Pablo Casado.

La instructora previsiblement s’inhibirà a favor del Tribunal Suprem de la part de la causa que es refereix a Casado després que hagi sol·licitat al Congrés dels Diputats que acrediti la seva condició de diputat parlamentari per certificar el seu aforament davant de l’alt tribunal.

Contradiccions

Segons les mateixes fonts, Ramos va incórrer en moltes "contradiccions" durant el seu interrogatori, que es va allargar durant més de dues hores, i va ser "incapaç de donar una explicació raonable" de tot el que va passar el 21 de març.

Després d’esclatar la polèmica, Ramos va oferir una roda de premsa amb el director de l’IDP ara investigat, Enrique Álvarez Conde, i el professor Pablo Chico de la Cámara, en què van afirmar que no hi havia "cap irregularitat" respecte a l’acta de notes de l’exmandatària madrilenya.

D’altra banda, aquestes fonts han assenyalat que Ramos va manifestar que la universitat no té un protocol sobre com s’ha de procedir per a la rectificació de les actes, cosa que exculparia de responsabilitat penal la investigada Amalia Calonge.

Notícies relacionades

Aquesta funcionària va ser la que va canviar les notes de Cifuentes des de la intranet universitària per ordre del professor Pablo Chico de la Cámara, una cosa que consta per escrit en un document que va exhibir la mateixa Cifuentes en la seva intervenció en el ple monogràfic a l’Assemblea de Madrid.

Pablo Chico de la Cámara era "l’únic autoritzat" per ordenar aquest canvi de qualificacions. El professor compareixerà com investigat el pròxim 3 d’agost al canviar-se l’assenyalament que estava previst per a l’1 d’aquell mateix mes. Aquell dia, també declararà l’alumne Álvaro Morante.