Anar al contingut

DESPESES ESTIUENQUES

¿Quant gastaran els madrilenys aquestes vacances?

Cetelem assegura que desemborsaran 1.323 euros, un 17% menys que l'any passat

El Periódico / Agencias

¿Quant gastaran els madrilenys aquestes vacances?

FERRAN NADEU

La intenció de despesa prevista pels madrilenys per a les vacances d’estiu se situa en 1.323 euros, la qual cosa suposa un descens respecte a l’any anterior del 17%, segons reflecteix l’edició especial de l’observatori Cetelem, en el qual s’analitza el comportament dels consumidors de la Comunitat de Madrid respecte a la intenció de despesa en aquestes dates.

En relació amb la intenció manifestada pel conjunt d’espanyols (1.063 euros), la diferència és d’un 24% més. Des de l’observatori, ressalten que es tracta d’intencions de despesa, i que aquestes sempre solen ser més baixes que la despesa real que s’acaba realitzant.

Però, en comparació amb les vacances d’estiu de l’any anterior, el 31,3% dels madrilenys té pensat realitzar un desemborsament superior en les seves vacances del 2018 en comparació amb les del 2017, amb un augment del percentatge de 4,4 punts. Si ho comparem amb la mitjana d’Espanya, els madrilenys estan per sobre en 8,9 punts percentuals.

Així mateix, destaquen des de l’observatori que el "gruix" de declaracions es troba en el percentatge d’aquells madrilenys que pensen gastar-se el mateix que l’estiu passat (43,3%, -3,7 punts percentuals respecte a les declaracions de l’any anterior, i -6,5 punts percentuals en comparació amb la mitjana nacional).

A més, segons Cetelem, el 47% dels madrilenys que viatjarà aquest estiu s’allotjarà en hotels o apartaments a Espanya. En comparació amb la mitjana nacional, el percentatge és 2 punts superior.

Quant al top 3 d’activitats que més realitzaran els madrilenys durant les vacances d’estiu és sortir a restaurants amb un 60% (1 punt més que el 2017 i el mateix percentatge que la mitjana nacional), anar al cinema amb un 56% (6 punts més que en 2017 i 10 punts més que la mitjana d’espanyols), i anar de compres (3 punts menys que el 2017 i 2 punts menys que la mitjana d’espanyols).