'CAS MÀSTER'

El rector de la URJC testifica per les irregularitats del màster de Cifuentes

La jutge també interrogarà la vicerectora de Planificació

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El rector de la Universitat Rei Joan Carles de Madrid (URJC), Javier Ramos, declararà aquesta tarda com a testimoni en el cas en el qual s’investiguen presumptes irregularitats en el màster en Dret Autonòmic que hauria cursat l’expresidenta de la Comunitat de Madrid Cristina Cifuentes el 2012, han informat fonts jurídiques.

La jutge Carmen Rodríguez-Medel, al capdavant del Jutjat d’Instrucció número 51 de Madrid, ha citat Ramos perquè expliqui els motius pels quals la universitat va interposar una denúncia davant de la Fiscalia de Móstoles, així com perquè detalli la seva gestió després que es conegués la polèmica.

També està citada com a testimoni la catedràtica Pilar Charro, secretària general de la Rei Joan Carles. Aquesta testimoni, que custodiava les actes, va denunciar 24 hores abans que es publiqués la notícia que va destapar el cas el robatori del seu ordinador.

Així mateix, segons les mateixes fonts, la jutge d’instrucció Rodríguez-Medel interrogarà aquesta tarda el vicerector de Planificació i Estratègia de la URJC, Andrés Martínez.

En la causa penal s’investiga un presumpte delicte de falsificació documental en relació amb l’acta en el qual consten les convalidacions d’assignatures amb firmes falsificades.

Després d’esclatar el cas el 21 de març, el rector va oferir una roda de premsa, juntament amb el director del màster, Enrique Álvarez Conde, i el professor d’una de les assignatures, Pablo Chico de la Cámara, en la qual van afirmar que no hi havia cap irregularitat en el títol de màster de Cristina Cifuentes.

Notícies relacionades

Poc després, la Rei Joan Carles va acordar obrir una informació reservada per aclarir els fets i determinar-ne les possibles responsabilitats. Amb les indagacions, es va presentar una denúncia davant de la Fiscalia de Móstoles, després de detectar-se indicis de delicte, que es va unir a la dels estudiants.

Recentment, la fiscalia va obrir una investigació per aclarir la denúncia que va interposar Podem contra el rector per prevaricació i suborn en un conveni de cessió de l’hangar de la institució a la companyia European Airline Training Center (EATC).