'CAS MÀSTER'

La denunciant del 'cas màster' ratifica davant de la jutge que la seva firma va ser falsificada

La professora va voler portar als tribunals els responsables d'un delicte de falsedat documental

Els estudiants denuncien l'estigma del màster

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

La denunciant del cas en què s’investiguen les presumptes irregularitats en el màster de Dret Autonòmic de la Universitat Rei Jon Carles (URJC) que va cursar Cristina Cifuentes ha ratificat aquest dimecres davant de la jutge d’instrucció número 51 de Madrid, Carmen Rodríguez-Medel, que la seva firma va ser falsificada enl’acta de convalidació que aprovava tres de les assignatures.

Així ho ha confirmat la catedràtica de Dret Constitucional i directora del Màster d’Estudis Interdisciplinaris de Gènere de la Universitat de Salamanca (USAL), Ángela Figueruelo Burrieza. Amb la seva querella, la professora va voler portar als tribunals els responsables d’aquest delicte de falsedat documental.

Datada el 24 de maig de 2012, l’acta contenia la convalidació de tres de les assignatures del màster que va cursar suposadament l’expresidenta de la Comunitat de Madrid i altres alumnes, entre els quals un investigat per un delicte de falsedat documental.

Després d’una compareixença breu, Figueruelo ha confirmat a la sortida dels jutjats que havia ratificat la seva denúncia. I que la seva intenció és saber qui són els responsables d’aquesta falsificació.

Un títol amb estigma

D’altra banda, un dels alumnes que sí que va assistir a classe i va fer els exàmens, funcionari de la Comunitat de Madrid, ha explicat als passadissos del jutjat que va decidir cursar el màster al sortir publicat al Butlletí Oficial de la Comunitat de Madrid (BOCAM), ja que era un títol per al qual es donaven ajuts.

"Era un màster molt interessant i requeria molt esforç. Ara ens han posat un estigma. Ens clavàvem unes bones pallisses perquè ara vinguin rient", s’ha queixat aquest funcionari, que durant un any va assistir a la majoria de classes que es feien els dijous i divendres, de 17 a 20 hores, i dissabtes al matí.

La denunciant del ‘cas màster’ ratifica davant de la jutge que la seva firma va ser falsificada en l’acta de notes de Cifuentes.

A més, ha retret que ara el títol sigui objecte de bromes, i també ha recordat que durant el partit que va enfrontar el 26 de maig passat el Reial Madrid i el Liverpool, la gent li deia al porter si s’havia tret el títol de porter amb un màster a la Universitat Rei Joan Carles.

Absència de defensa davant del tribunal

Notícies relacionades

Una alumna del màster que va cursar l’expresidenta Cifuentes a la Universitat Rei Joan Carles ha declarat a la jutge que ella va entregar el seu Treball de Final de Màster (TFM), però sense fer la  defensa davant del tribunal, i això no li va impedir obtenir el títol. Quan la magistrada li ha preguntat per això, ha confirmat que igualment es va fer una acta de qualificació i va obtenir el títol com la resta d’alumnes.

A ella i als altres estudiants que estaven citats a declarar com a testimonis els han preguntat si recordaven els noms dels alumnes de la seva classe, que han estat enumerats un per un. Tots han coincidit a negar que sabessin que Cifuentes era una de les alumnes. I han corroborat que van cursar el màster amb normalitat, assistien a classe i feien els exàmens que eren procedents, encara que depenia del professor l’obligatorietat de fer-los.