ULTRADRETA

La jutge processa Melissa Rodríguez, la líder neonazi d'Hogar Social de Madrid, per incitació a l'odi

També acorda el sobreseïment provisional respecte a onze persones acusades de desordres públics

melissa

melissa

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El Jutjat d’Instrucció número 9 de Madrid ha processatla líder del grup neonazi Hogar Social Madrid (HSM), Melissa Domínguez, per un delicte d’incitació a l’odi amb motiu del’atac a la mesquita de la M30 del 22 de març del 2016 després dels atemptats gihadistes de Brussel·les.

Així consta en una interlocutòria en què la jutge Esperanza Collazos conclou la investigació dels fets i continua la tramitació de les diligències pels tràmits de procediment abreujat.

En la resolució, acorda el sobreseïment provisional respecte a onze persones acusades de desordres públics per participar en el llançament de bengales al temple.

La instructora del cas demana que es traslladi la causa al fiscal i a les acusacions perquè en el termini de deu dies formulin l’escrit d’acusació, sol·licitant l’obertura de judici oral o l’arxivament de la causa.

Acusació particular

Els fets s’investiguen arran d’una denúncia de la Xarxa Espanyola d’Immigració i Ajuda al Refugiat com a acusació particular. Aquesta associació va iniciar aquest cas amb una ronda de denúncies davant de la Fiscalia madrilenya, que, posteriorment, van confluir en un cas davant del jutjat 9 de Madrid.

L’arxivament dels casos dels altres investigats serà recorregut pels serveis jurídics de la Xarxa, ja que es considera que és "del tot inassumible i impossible que s’estimin com a delictius fets que necessiten obligatòriament que participin diverses persones per a la seva comissió".

"Ens sembla contradictori que s’acusi Melissa Dominguez de, per exemple, l’autoria del vídeo contra les persones musulmanes a Espanya i els seus llocs de culte, però que el ministeri fiscal sembli creure que va ser elaborat, construït i difós en solitari per ella, cosa que és del tot impossible, ja que, com s’ha evidenciat durant la instrucció, és un equip humà molt ampli el que s’encarrega de donar suport a aquesta organització", ha afirmat Estanislao Naranjo, director dels serveis jurídics de la Xarxa.

La Xarxa ha avançat que demanarà una pena de fins a 4 anys de presó per a Melisa Domínguez, així com incorporar-hi totes les persones que, com a cooperadors necessaris, van participar en els processos de creació dels continguts, missatges i materials islamofòbics pels quals s’encausa la ja acusada de delicte d’odi Melissa Domínguez.

Notícies relacionades

Des de la Xarxa es vol destacar que l’Ajuntament de Madrid va rebutjar les peticions reiterades de l’organització per participar de la causa o coordinar-se, cosa que xoca amb el discurs a favor dels drets humans i contra l’extrema dreta que promou la ciutat.

"Demanem a la ciutat de Madrid que abandoni la seva política basada únicament en el paper i trepitgi el carrer. Madrid no és el bressol del feixisme, sinó una ciutat vibrant que mereix tenir una ciutat que s’afegeixi a les causes judicials per delicte d’odi racial des del minut 1 amb mesures reals, no simples anuncis sense recorregut. Demanem a la Sra. Marta Higueras, felegada de Drets Socials de l’Ajuntament de Madrid, que faci el pas i no deixi sola la societat civil", ha afirmat Daniel Méndez, president de la Xarxa Espanyola d’Immigració i Ajuda al Refugiat.

Temes:

Extrema dreta