HOQUEI SOBRE HERBA

Espanya cedeix el cinquè lloc a Bèlgica

La selecció espanyola cau amb claredat davant un equip en gran progressió (2-5)

L’espanyol Álex Fábregas es lamenta davant els belgues Félix Denayer i Máxime Luycx, durant el partit pel cinquè puesto en hoquei sobre herba. / JUAN CARLOS HIDALGO (EFE)

1

La selecció espanyola d'hoquei sobre herba ha acabat aquest dissabte la seva participació aLondres 2012 amb una derrota davant del conjunt belga (2-5) que la situa sisena en aquestsJocs, els primers en què no lluita per una medalla des d'Atenes 2004 i en què ha estat molt lluny de la plata que va guanyar fa quatre anys a Pequín.

Condicionats des del principi per les baixes in situ deSanti Freixa iPol Amat, els espanyols s'han vist obligats a buscar motivació per lluitar per ser cinquens, però tot i els ànims de la princesa Letizia, present entre el públic, el caràcter ha sortit massa tard davant dels seus rivals, un equip en gran progressió que de Pequín a Londres ha passat del novè al cinquè lloc.

Bèlgica, que a l'Europeu de fa dos anys va privar Espanya d'entrar a les semifinals, se n'ha anat al descans amb un 1-4 inesperat després de sorprendre als dos minuts amb una triangulació des de la banda dreta que Jerome Dekeyser ha culminat.

Espanya ha trigat un quart d'hora a empatar amb encert en la combinació elegida per al seu penal córner. Sense xut directe a porta,Ramón Alegre ha enviat a gol el servei deRoc Oliva, però la igualtat ha durat un minut. En el següent atac, Bèlgica ha guanyat la seva opció de penal córner i Tom Boon ha clavat la bola per a l'1-2.

Golàs per sorpresa

Dos minuts després, Floren van Aubel ha tret Espanya del partit amb un golàs per sorpresa, a una sola mà que li ha suposat sortir del camp amb el braç dret en cabestrell.

Bèlgica encara ha tingut un altre penal i Tom Boonen no ha desaprofitat l'ocasió de col·locar un 1-4 a tres minuts del descans. El partit ha començat a pesar massa per a Espanya i encara més quan Thomas Briels ha desbordat la defensa i ha col·locat l'1-5.

David Alegre iPau-Quemada, de penal córner, han pogut ajustar el marcador i Edi Tubau ha estat qui ho ha fet. El seu gol (m.60) ha animat l'equip, que ha guanyat un altre penal, però la defensa contrària ho ha evitat.

La reacció ha arribat tard. Espanya necessita començar a pensar en el nou cicle, amb el punt de partida al Trofeu de Campions de Melbourne de desembre.