Loteries de Catalunya

Així serà el sorteig de la Grossa de Cap d’Any 2022

La mecànica del sorteig és senzilla i utilitza el sistema de bombos múltiples

  • Comprovar premis de la Grossa de Cap d’Any 2022

  • Aquests són els premis de la Grossa de Cap d’Any

  • ¿A quina hora és el sorteig de la Grossa?

1
Es llegeix en minuts
Manuela Valdés

Demà dissabte, 31 de desembre, se celebrarà la Grossa de Cap d’Any 2022, tot un clàssic de les loteries de Catalunya per a l’últim dia de l’any.

La mecànica del sorteig utilitza el sistema de bombos múltiples d’on s’extreuen les boles que conformen els números premiats. En total són 5 bombos i en cada un d’ells s’introdueixen 10 boles numerades del 0 al 9.

Vuit sortejos en total

Després de dipositar-les al seu interior, es realitzen vuit sortejos que es reparteixen de la següent manera:

  • 3 sortejos corresponents als tres cinquens premis

  • 2 sortejos corresponents als dos quarts premis

  • 1 sorteig per al tercer premi

  • 1 sorteig per al segon premi

  • 1 sorteig per al primer premi

Cap número premiat pot repetir-se. Per tant, en el supòsit que algun dels nombres de cinc xifres extrets es repetís, es considerarà que correspon a la categoria de premi més alt i es procedirà a efectuar una nova extracció per determinar el número de la categoria de premi inferior.

Butlletes premiades

Una butlleta es considera premiada quan coincideix amb un dels números extrets en el mateix ordre del sorteig (de dreta a esquerra). Les butlletes de la Grossa de Nadal que continguin el número anterior o posterior al del premiat també tenen premi. El número posterior al 99999 és el 00000 i el número anterior al 00000 és el 99999.

Notícies relacionades

Els premis dins d’un mateix número premiat no són acumulables. Per exemple, una butlleta de la Grossa de Cap d’Any que tingui les últimes quatre xifres que corresponen amb el número premiat, guanyarà només el premi corresponent a les últimes quatre xifres, però no els premis corresponents a l’última xifra, les dues últimes xifres ni el de les últimes tres xifres. 

Ara bé, les butlletes guanyadores en diferents sortejos (és a dir, que contenen dígits idèntics de números guanyadors de diferents sortejos), sí que acumularan els premis, excepte els corresponents a l’encert de les 5 xifres dels números extrets al sorteig, que no s’acumularan amb cap altre premi.

La Generalitat posa a la venda la Grossa de Cap dAny

La Generalitat posa a la venda la Grossa de Cap dAny