Carreño entra en la lluita per les medalles eliminant Medvédev

  • El tennista asturià s’ha classificat per a les semifinals després d’imposar-se al número 2 mundial per 6-2 i 7-6 (7-5).

Carreño entra en la lluita per les medalles eliminant Medvédev

Carreño devuelve un revés.

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Pablo Carreño estarà en la lluita per les medalles a l’eliminar a quarts de final Daniïl Medvédev per 6-2 i 7-6 (7-5). El tennista asturià va sorprendre el número 2 mundial i es va colar entre els quatre últims aspirants al podi a Tòquio, on també es va guanyar l’accés Novak Djokovic, que es va desfer, sense gaires problemes, de l’ídol local, Kei Nishikori per 6-2 i 6-1, en 72 minuts.

Carreño va ser el primer a aconseguir un trencament que va defensar com una relíquia per avançar-se 4-2 i tornar a fer-ho per tancar el primer set (6-2) en 44 minuts. El tennista asturià es va mostrar mes aclimatat a les condicions amb què va començar el dia, 33 graus i un 76% d’humitat, tot i que el partit ja es va jugar a la tarda mentre el sol queia a la pista número 1 de l’Ariake Tennis Park.

Dura batalla

El tennista asturià es va mostrar molt sòlid des del fons de la pista, ordenat, tranquil i buscant les oportunitats davant un Medvédev acalorat que va cometre 11 errors no forçats, per només un parell Carreño. Desconcertat i amarat de suor, el tennista rus va marxar al vestidor i Carreño preguntava al jutge de cadira per la seva desaparició, que va durar més de cinc minuts.

En el retorn, totalment canviat i sec, Medvedev va aconseguir trencar per primera vegada el servei de Carreño (2-1) i avançar-se 3-1. Un avantatge que el tennista asturià va aconseguir reduir amb un ‘break’ (4-4) per forçar el ‘tie-break’, després d’estar a només dos punts de la victòria (0-30), en el desè joc.

No ho va desaprofitar en el primer ‘match ball’ de què va disposar en la primera oportunitat en un ‘tie-break’ en què es va avançar 3-0 i va tancar per 7-5, després d’una dura batalla, física i mental, d’1 hora i 43 minuts.

Notícies relacionades

El rival de Carreño a les semifinals serà el rus Karen Khatxanov (25 mundial) que va ser el primer a arribar a les semifinals masculines a l’imposar-se al francès Ugo Humbert (28) per 7-6 (4), 4-6 i 6-3.

Bencic, primera finalista

En el torneig femení, la suïssa Belinda Bencic (12 mundial) lluitarà per l’or olímpic al superar a semifinals la kazakh Elena Ribakina (20) per 7-6 (2), 4-6 i 6-3. La seva rival en la final serà la guanyadora del duel que enfronta la ucraïnesa Elina Svitolina (6) i la txeca Marketa Vondrousova (42).