ESPANYA-EGIPTE (0-0)

Espanya ensopega en el seu debut olímpic contra Egipte

La falta de gol condemna ‘la Rojita’, que ha tingut el control del partit, i ha vist com Mingueza i Ceballos abandonaven lesionats

@SeFutbol

2

L’Espanya de Pedri no ha pogut passar de l’empat sense gols en el seu debut olímpic, contra Egipte. ‘La Rojita’ ha mantingut el control del joc, però se li ha fet muntanya accedir a la porteria egípcia. Poques ocasions i dos lesionats, Mingueza i Ceballos, en una estrena poc inspirada. Malgrat alinear de bon començament sis jugadors de l’Eurocopa, l’estrena no ha pogut ser més frustrant (0-0).

En un Sapporo Dome buit, Luis de la Fuente ha alineat un onze de gala. Els sis de l’Eurocopa, junt amb els seus titulars més habituals, potser amb l’única sorpresa de Miranda per Cucurella. Espanya ha començat com en l’Eurocopa, amb el control del partit, bé en la creació de joc, però sense crear ocasions. Inici accidentat per a la selecció, ja que una trepitjada d’El Fotouh a Mingueza, que ha suposat una groga, ha fet que el defensa blaugrana no pogués seguir al terreny de joc.

Egipte s’ha defensat còmodament, tancada i amb el futbol directe com a principal carta. Poc després d’estrenar el compte de xuts a porta, ha arribat la primera ocasió clara per a Espanya. Un xut potent en el minut 27 des de fora de l’àrea de Dani Ceballos, que estava sent el millor de la selecció, ha anat al pal.

Duresa egípcia

Espanya ha apujat la pressió per intentar obrir la llauna, i ha millorat en la recuperació de pilota. Pedri apareixia llavors més al centre del camp, per ajudar en la sortida. La selecció d’Egipte continuava ben col·locada i agressiva en defensa. La mala sort ha castigat Espanya amb les trepitjades. Ceballos corria cap enrere en un contraatac egipci, i ha rebut una trepitjada involuntària de Taher Mohammed que ha deixat el centrecampista amb mostres de dolor. El que va començar com a capità es retirava del terreny de joc, en favor del ‘rojillo’ Jon Moncayola, abans del descans.

La segona part convidava al mateix guió de partit: més control i possessió però falta d’alternatives. Les primeres ocasions vhan arribat per la banda esquerra, amb Asensio provant centres a l’àrea. Una d’internada d’Oyarzabal, en una combinació amb el madridista, ha acabat amb el davanter basc estirat a la gespa reclamant penal per una manotada. L’àrbitre no ha considerat que hi hagués pena màxima, i Espanya necessitava l’entrada d’un ‘9’ que inaugurés el marcador. De la Fuente ha donat entrada als tres canvis restants alhora. Carlos Soler, Bryan Gil i Rafa Mir han refrescat l’atac espanyol, tot i que ‘la Rojita’ seguia falta d’idees i sense crear ocasions.

Falta finalització

Els egipcis continuaven amb la intensitat de la primera meitat, ben plantats en defensa i aprofitant al màxim els contraatacs. Una falta comesa sobre Miranda al balcó de l’àrea l’ha desaprofitat Rafa Mir, que tindria una altra ocasió per decidir el partit, en un cop de cap sense perill a les mans del porter El Shenawy. El temps continuava corrent, amb quatre minuts de temps afegit que Espanya no ha sabut aprofitar. Carlos Soler i Vallejo van tenir discretes ocasions, sense èxit, per decidir un partit que va acabar sense gols. Espanya ha empatat finalment en el seu debut olímpic, tal com va fer ‘la Roja’ en el primer partit de l’Eurocopa: amb el domini de la possessió però sense finalitzar.