Olimpisme

Inquietud i nervis a la Vila Olímpica pels positius abans dels Jocs

Inquietud i nervis a la Vila Olímpica pels positius abans dels Jocs

Frank Robichon / Efe

2
Es llegeix en minuts

Tòquio es prepara l’encesa de la flama olímpica al peveter de l’Estadi Nacional. Però l’ambient a la capital japonesa és lluny de la celebració que podia esperar-se en els dies previs als Jocs. Més enllà de la forta oposició popular, la inquietud i els nervis s’han instal·lat també a la Vila Olímpica així que van sortint a la llum alguns casos aïllats de positius entre els esportistes.

Als dos casos ja coneguts de dos futbolistes de Sud-àfrica, Thabiso Monyane i Kamohelo Mahlatsi, i d’un jugador de volei platja de la República Txeca, Ondrei Perusic, s’hi ha afegit també el d’una gimnasta, Kara Eaker, una de les suplents del popular equip nord-americà, que ha quedat completament separada del grup que encapçala la superestrella Simone Biles. Hi ha inquietud entre l’equip americà, tot i que tant Eaker com les altres tres suplents de l’equip han estat al marge del dia a dia de les gimnastes que competiran a Tòquio.

21 contactes

El comitè organitzador va assenyalar ahir que s’han identificat 21 persones que van tenir contacte pròxim amb els dos esportistes sud-africans que van donar positiu per Covid durant la seva estada a la Vila Olímpica, els primers casos d’aquest tipus.

Per «contacte pròxim» s’entenen aquelles persones que han estats sense portar mascareta durant almenys 15 minuts a un metre de distància o menys d’algú que hagi donat positiu, segons les directrius de seguretat sanitària de l’organització de Tòquio 2020.

Els organitzadors procediran a realitzar test i altres exàmens mèdics als 21 afectats per determinar si hi ha hagut més contagis dins de la Vila Olímpica. Tant els contagiats com els seus contactes pròxims han sigut posats en aïllament i s’han abstingut de participar en entrenaments, segons el protocol de Tòquio 2020.

Notícies relacionades

Fins aquest dilluns, 58 participants als Jocs, entre ells els dos atletes residents esmentats a la Vila i dos esportistes més, han donat positiu per Covid en els tests obligatoris a què se sotmeten des de l’1 de juliol totes les persones involucrades a la cita olímpica a la seva arribada al Japó i durant la seva estada a la bombolla olímpica.

A aquesta llista s’ha unit un periodista italià que va viatjar a Tòquio en un vol en què també hi havia la selecció d’Itàlia de bàsquet, així com diversos ciclistes i nedadors, segons informa l’agència Efe.

Temes:

Japó