La preparació de ‘la Rojita’

Pedri activa Espanya abans de l’estrena olímpica

  • La selecció empata a Kobe contra el Japó cinc dies abans del seu debut en els Jocs davant Egipte (1-1)

  • Doan avança els nipons i Soler fa l’empat després de l’entrada de l’astre blaugrana, que ha aportat fluïdesa al joc.

Pedri activa Espanya abans de l’estrena olímpica

Sefutbol

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Amb absències tan rellevants en l’expedició olímpica com les de Rafa Nadal (tennis) i Carolina Marín (bàdminton), les esperances d’Espanya per sumar ors al medaller no són gaire elevades. Una d’aquestes opcions, sens dubte, es troba en la selecció de futbol, una de les clares favorites per proclamar-se campiona. El conjunt de Luis de la Fuente va disputar aquest dissabte davant el Japó el seu únic amistós previ a la cita olímpica (1-1). L’entrada de Pedri en la segona part va activar una ‘Rojita’ que té tots els elements per aspirar a l’èxit.

La selecció va aterrar dimecres al Japó després de 16 hores de vol. Sense gairebé temps per superar el ‘jet-lag’ (hi ha set hores de diferència amb Espanya), els espanyols van posar fil a l’agulla i aquest dissabte s’han provat davant l’amfitrió de la cita olímpica, un bloc japonès que es va mostrar més fresc i dinàmic en la primera meitat. A poc a poc, la selecció de De la Fuente ha recuperat el seu millor nivell, aquesta versió que li permet somiar a repetir l’inoblidable or aconseguit en els Jocs Olímpics de Barcelona-92.

La més valorada

Tot i que la cerimònia d’obertura tindrà lloc divendres, la competició futbolística comença dijous. Espanya, precisament, disputarà el xoc inaugural davant Egipte (9.30 hores). L’Argentina, campiona el 2004 i el 2008, i Austràlia completen el grup de la ‘Rojita’, que no va estar present en els Jocs de Rio del 2016. 

Amb sis jugadors presents en l’Eurocopa (Pau Torres, Pedri, Olmo, Unai Simón, Oyarzabal i Eric Garcia) i altres estrelles com ara Asensio, Ceballos i Mikel Merino, la selecció olímpica espanyola és la més valorada del torneig. Els seus jugadors, segons les dades de Transfermarkt, tenen un valor de 546 milions, seguida pel Brasil (344), l’Argentina i Alemanya (128) i França (122).

Golàs nipó

La meitat del sextet de l’Euro ha estat present en l’onze d’aquest dissabte a Kobe: Unai Simón ha estat sota els pals; Pau Torres, al central esquerre, i Dani Olmo, a l’extrem dret. L’alineació l’han completat el periquito Óscar Gil, el blaugrana Mingueza, Miranda, Zubimendi, Merino, Ceballos, Asensio i Rafa Mir.

La igualtat s’ha mantingut durant el primer temps, en el qual s’ha vist Espanya amb ganes de dominar però sense gaire frescor. El Japó s’ha mostrat més vertical i ha trobat el premi amb un xutàs amb l’esquerra de Doan (m. 42). El jugador del PSV ha culminat una acció de Kubo amb un míssil inabastable per a Unai Simón.

Retoc fonamental

Notícies relacionades

De la Fuente ha introduït un triple canvi després del descans amb Bryan Gil, Oyarzabal i Moncayola, però el retoc fonamental ha arribar amb l’aparició de Pedri, que ha entrat en el minut 67 junt amb el periquito Javi Puado. Ceballos i Asensio han abandonat el camp. 

L’astre blaugrana, triat millor jove de l’Eurocopa, ha aportat fluïdesa al joc Espanya. Les seves passades han esquerdat la defensa nipona i aviat han arribat les ocasions. Oyarzabal ha acariciat l’empat amb un xut que ha sortit fora per poc (m. 70) i, set minuts després, una rematada de Puado desviada per Soler sense voler (m. 77) ha servit per segellar les taules definitives.