La reaparició de Caterina vol aportar normalitat a la família reial anglesa

La princesa de Gal·les, més prima per la seva malaltia, va participar en l’aniversari del rei, que també pateix un càncer

La reaparició de Caterina vol aportar normalitat a la família reial anglesa

BENJAMIN CREMEL / AFP

2
Es llegeix en minuts
Lucas Font
Lucas Font

Corresponsal.

ver +

La família reial britànica continua fent passos cap endavant en el seu intent per recuperar la normalitat institucional després d’un inici d’any turbulent. La princesa de Gal·les, Kate Middleton, va reaparèixer ahir en el que va ser el seu primer acte públic des que li van diagnosticar un càncer el mes de gener passat, una malaltia que ella mateixa va confirmar que patia a mitjans de març després de diverses setmanes d’especulacions sobre el seu estat de salut.

La princesa, que s’està sotmetent a un tractament de quimioteràpia, va participar ahir en la tradicional desfilada del Trooping the Colour, que commemora cada juny l’aniversari oficial del rei d’Anglaterra des de 1760.

Aquest és un dels dies més importants del calendari per a la família reial britànica, que ha fet tots els esforços possibles per aparentar normalitat malgrat la malaltia de Caterina i la del rei Carles III, que també va ser diagnosticat de càncer el febrer passat. A diferència de la princesa, el monarca sí que ha reprès la seva agenda pública malgrat el tractament i ha participat en diversos actes públics des de principis de maig. La d’ahir va ser la seva segona desfilada com a rei, tot i que en aquesta ocasió va optar per participar en l’acte des del carruatge i no muntat a cavall, com va fer l’any passat, a causa del seu estat de salut.

Desfilada multitudinària

El monarca va sortir del palau de Buckingham amb la reina Camila, escortat per 1.400 oficials i soldats de la Guàrdia Real en direcció al Horse Guards Parade, on va passar revista a les tropes.

La princesa de Gal·les, vestida de blanc i amb una pamela inclinada que cobria part del seu rostre, va seguir la comitiva junt amb els seus fills, el príncep Jordi, la princesa Carlota i el príncep Lluís, al carruatge d’Estat de Cristall. Tant el príncep Guillem com els germans del rei, la princesa Anna i el príncep Eduard, van participar en la desfilada muntats a cavall. Els membres de la família reial van saludar la multitud durant tot el recorregut des del palau fins al Horse Guards Parade, ubicat a poc més d’un quilòmetre de distància.

"No estic fora de perill"

Malgrat que el palau va insistir que la participació de Caterinaen l’acte d’ahir no significa la seva tornada a les activitats públiques, la mateixa princesa es va mostrar esperançada a poder participar en altres actes aquest estiu.

"Estic desitjant participar en la desfilada, però també sé que no estic fora de perill encara", va assegurar divendres en un comunicat publicat a les xarxes socials. La princesa, visiblement prima, va assegurar que està "fent bons progressos" en el seu tractament, però va insistir que continuarà amb la quimioteràpia.

Notícies relacionades

La seva reaparició, tot i que puntual, suposa una injecció d’optimisme en una família reial en hores baixes.

La decisió del príncep Enric de deixar les seves responsabilitats com a membre de la família reial, així com la sortida per la porta del darrere del príncep Andreu després de sortir a la llum el seu vincle amb el pedòfil Harvey Epstein, han reduït la llista de representants de la monarquia britànica.