Protesta massiva a França contra l’extrema dreta

Imágenes de protestas en París contra la extrema derecha esta semana

Imágenes de protestas en París contra la extrema derecha esta semana / BLOOMBERG

1
Es llegeix en minuts
France Presse

Centenars de milers de persones –640.000 persones, segons van dir les organitzacions convocants, 250.000, segons la policia– es van manifestar ahir a 150 ciutats i localitats de França contra la perspectiva d’una arribada de l’extrema dreta al poder, en plena crisi política per l’inesperat avanç de les eleccions legislatives.

"Tenim por, estem indignats", va assegurar la Faustine, una dona de 34 anys que va declinar donar el seu cognom, durant la marxa divendres a la nit a Lió, a l’est de França, on va acudir junt amb els seus fills de 4 i 6 anys.

Notícies relacionades

El president francès, Emmanuel Macron, va deixar commocionar tot el país a l’anunciar l’avanç de les eleccions legislatives previstes inicialment el 2027 al 30 de juny i 7 de juliol, menys d’una hora després de la victòria de la ultradreta en els comicis europeus del 9 de juny.

Diversos sectors polítics i socials francesos van considerar aquesta decisió una "aposta arriscada" en un context d’auge de l’extrema dreta a Europa, on França és actualment un dels principals suports d’Ucraïna en la guerra que lliura contra Rússia.