Hunter Biden, culpable de tres càrrecs per la compra d’una arma

La condemna del fill del president dels EUA porta associada una pena màxima de 25 anys de presó, però hi ha atenuants

Hunter Biden y su esposa, Melissa, entran en el juzgado para escuchar el veredicto en su contra, este martes en Wilmington.

Hunter Biden y su esposa, Melissa, entran en el juzgado para escuchar el veredicto en su contra, este martes en Wilmington. / MATT ROURKE / AP

1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

Després d’una setmana de judici i només tres hores de deliberacions un jurat de Delaware va declarar ahir culpable Hunter Biden, el fill del president dels EUA, Joe Biden, dels tres càrrecs penals vinculats a la compra i possessió d’una arma el 2018 quan era addicte a les drogues.

El veredicte a què va arribar un jurat popular compost per sis homes i sis dones, la majoria de raça negra i en diversos casos amb familiars amb problemes d’addicció, obre la possibilitat que Biden sigui sentenciat a un màxim de 25 anys de presó i 750.000 dòlars en multes. La seva falta d’antecedents penals i el fet que l’arma no s’utilitzés per a cap delicte violent redueix la possibilitat que s’imposi la pena màxima en la sentència, que es coneixerà d’aquí a uns 120 dies.