Patrimoni destruït

La façana de l’antiga Borsa de Copenhaguen cau després de l’incendi

L’ensorrament complica la reconstrucció de l’històric edifici renaixentista

La façana de l’antiga Borsa de Copenhaguen cau després de l’incendi

G. C.

1
Es llegeix en minuts
Gemma Casadevall
Gemma Casadevall

Corresponsal a Berlin

ver +

La façana de l’antiga Borsa de Copenhaguen va cedir ahir als estralls causats per l’esfereïdor incendi patit per l’històric edifici renaixentista de la capital danesa. Dos dies després de donar-se per controlades les flames que havien arrasat les seves estructures, els serveis d’emergència danesos van comunicar l’ensorrament de la façana.

La zona continuava acordonada i l’edifici, veí a la seu del Parlament, havia sigut completament evacuat. No es van produir ferits, segons van confirmar aquestes fonts a través del seu compte a X. Però amb l’ensorrament es complica la tasca de reconstrucció de l’edifici, que va deixar de ser la seu de la Borsa el 1970 i que ara acollia la Cambra de Comerç.

L’antiga Borsa, construïda entre 1619 i 1623, era un dels edificis més emblemàtics de la capital danesa i es trobava embolicat en bastides a causa de les obres de restauració que es desenvolupaven des de fa any i mig. L’incendi es va carregar dimarts la seva icònica torre d’agulla, i va seguir l’ensorrament del sostre.

Notícies relacionades

Dimarts, vuit hores després de desencadenar-se l’incendi, els equips d’emergència van comunicar que el foc estava sota control, tot i que seguien els treballs per a l’extinció completa de les flames. Es va tractar de reforçar les estructures amb contenidors farcits de ciment i formigó, però tot i així no s’ha aconseguit evitar l’ensorrament d’aquesta façana. Les tasques s’havien vist complicades per l’enfonsament del sostre de coure.

Les imatges de l’incendi van recordar gairebé immediatament el sofert per la catedral de Notre-Dame, a París, del qual dilluns passat es van complir cinc anys.