Sud-est asiàtic

Alerta per risc de tsunami després de l’erupció d’un volcà a Indonèsia

Les autoritats ordenen l’evacuació de milers de ciutadans de l’arxipèlag

Alerta per risc de tsunami després de l’erupció d’un volcà a Indonèsia

el periódico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els equips de rescat van haver d’evacuar ahir milers de persones a Tagulandang, una remota illa del nord d’Indonèsia, després que la muntanya Ruang entrés en erupció i s’elevés el risc de tsunami a causa de la possibilitat de caiguda al mar de material volcànic. El cràter es va encendre de lava i cendra al començar a erupcionar dimarts passat, cosa que va portar les autoritats a elevar el nivell d’alerta al màxim.

L’aeroport internacional Sam Ratulangi, a la ciutat de Manado, a 100 quilòmetres del lloc, va haver de tancar "a causa de la propagació de cendra volcànica que podria posar en perill la seguretat dels vols", va dir Ambar Suryoko, cap de l’autoritat aeroportuària regional.

11.000 pobladors

Les autoritats van córrer per evacuar 11.000 pobladors dels voltants del volcà, incloent-ne alguns de l’illa de Tagulandang, d’uns 20.000 habitants. Alguns van començar a abandonar la zona pel seu compte per temor de l’activitat volcànica.

Notícies relacionades

"Basant-nos en observacions visuals i instrumentals que van mostrar un augment de l’activitat volcànica, el nivell (d’alerta) de la muntanya Ruang s’ha elevat del nivell 3 al nivell 4", va declarar Hendra Gunawan, director de l’agència vulcanològica d’Indonèsia, en un comunicat. Les autoritats també van ampliar la zona d’exclusió al voltant del cràter de quatre a sis quilòmetres i inicialment no van reportar morts o ferits.

El Ruang, un estratovolcàn ubicat en una petita illa de la província de Cèlebes Septentrional, una zona aïllada de l’arxipèlag, va entrar en erupció a les 21.45 hora local de dimarts i va tenir dues erupcions més dimecres a la matinada.

Temes:

Ciutadans