Guerra a l’est d’Europa

Els països de l’OTAN ratifiquen la seva intenció d’enviar Patriots a Ucraïna

Stoltenberg anuncia que s’intensificaran els esforços per reforçar la defensa aèria

Els països de l’OTAN ratifiquen la seva intenció d’enviar Patriots a Ucraïna

Silvia Martinez

1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

"Els aliats comprenen la urgència d’intensificar els esforços respecte a la defensa aèria, revisarem inventaris i veurem si hi ha alguna manera que puguin proporcionar més sistemes (de defensa aèria), en particular Patriots", va anunciar ahir el secretari general de l’OTAN, Jens Stoltenberg, al terme d’una reunió de ministres d’Exteriors que va celebrar el 75è aniversari de l’Aliança Atlàntica i la trobada del Consell OTAN-Ucraïna, al qual va assistir el ministre ucraïnès Dmitro Kuleba per fer balanç de la guerra.

Notícies relacionades

La principal petició de Kuleba als països aliats va ser que enviïn més sistemes de defensa aèria perquè és el que pot ajudar-los a interceptar els míssils balístics russos i protegir l’espai aeri ucraïnès. "No vull aigualir la festa d’aniversari, però el meu missatge principal avui seran Patriots, perquè salvar les vides ucraïneses, salvar l’economia ucraïnesa, salvar les ciutats ucraïneses, depèn de la capacitat dels Patriots i altres sistemes de defensa antiaèria", va indicar quan va arribar, i va recordar que només al març es van llançar 94 míssils balístics, a un ritme de tres per dia. "Veiem el que està passant a Ucraïna, ens adonem que es necessita defensa aèria, perquè és ara quan els escolars realment han d’estar segurs", va dir la ministra alemanya Annalena Baerbock.

Stoltenberg va manifestar que també és necessari garantir que Kíiv rebi la munició que necessita, així com peces per als sistemes de defensa.