Zelenski rebaixa als 25 anys la mobilització militar

Zelenski rebaixa als 25 anys la mobilització militar
1
Es llegeix en minuts

El president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, va firmar ahir un projecte de llei que preveu la rebaixa de l’edat de mobilització militar de 27 a 25 anys. La mesura pretén compensar la falta d’homes al front davant els avanços de l’Exèrcit rus en una nova etapa de la invasió. Aquest projecte de llei, votat fa un any pels diputats i que estava en espera de promulgació a la presidència, entra en vigor a partir d’avui, va indicar la Rada, el Parlament ucraïnès, al seu lloc web. El Govern haurà d’aplicar després en un termini de sis mesos els diversos textos reglamentaris de conformitat amb la nova edat de la mobilització.

Notícies relacionades

L’enrolament militar és objecte de debat des de fa mesos, ja que l’Exèrcit ucraïnès ha tingut pèrdues humanes rellevants i la magnitud de les quals és secreta, per la qual cosa té dificultats per contenir els militars russos. Ucraïna té actualment problemes per trobar voluntaris per al front.

El Parlament havia votat en primera lectura al febrer una sèrie de mesures destinades a facilitar la mobilització, però un primer esborrany preparat pel Govern va ser tornat per ser reescrit unes setmanes abans.