Desafiament de Corea del Nord

Pyongyang anuncia el llançament de "diversos" satèl·lits espia aquest any

Seül assenyala que l’ús de tecnologia de míssils balístics viola "clarament" les resolucions del Consell de Seguretat de l’ONU

Pyongyang anuncia el llançament de "diversos" satèl·lits espia aquest any

EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El règim de Corea del Nord anticipa que aquest any posarà en òrbita "diversos" satèl·lits espia, ja que considera que l’"exitós" llançament del Malligyong-1 el mes de novembre passat va suposar un "progrés substancial" per a les capacitats de defensa del país. "Esperem diversos llançaments més aquest any", va declarar el subdirector de l’agència aeroespacial, Pak Kyong Su, citat per l’agència oficial de notícies KCNA. La fita de novembre va arribar després de dos intents fallits –al maig i a l’agost–, però Pyongyang confia que suposi un punt d’inflexió.

El Govern de Seül, de fet, ha detectat la instal·lació d’una pantalla que impedeix qualsevol observació externa del lloc des del qual teòricament es realitzarien els llançaments i fonts militars sud-coreanes sospiten que hi pot haver preparatius en marxa, informa l’agència Yonhap. L’espai s’ha convertit en un camp de batalla i ostentació tecnològica en la qual tots els països volen prendre posicions.

Notícies relacionades

Pak va reivindicar la importància d’aquesta tecnologia per a finalitats pacífiques, però per al país veí la carrera espacial representa una nova amenaça, tant per la capacitat dels satèl·lits per recollir informació com pel tipus de llançadores que s’utilitzen per a la posada en òrbita, susceptibles de ser utilitzats amb finalitats militars.

En aquest sentit, un portaveu del Ministeri d’Unificació de Corea del Sud, Kooo Byung Sam, va insistir que la utilització de tecnologia de míssils balístics per als llançaments suposa "una clara violació" de les resolucions del Consell de Seguretat de l’ONU.