Mor un menor en un tiroteigen una escola de Finlàndia

L’agressor, que també va ferir de gravetat dos nens més, és un alumne de 12 anys que va ser detingut una hora després

A1-194254669.JPG

A1-194254669.JPG / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un nou cas de violència escolar va commocionar ahir la societat finlandesa. Almenys un menor d’edat va morir i dos més van resultar greument ferits com a conseqüència d’un tiroteig a l’interior d’una escola, situada al districte de Viertola de la ciutat de Vantaa, al sud de Finlàndia. L’autor, un nen de només 12 anys i alumne del centre, va ser detingut sense oferir resistència a Hèlsinki, la capital del país, una hora després dels fets. "La detenció es va fer amb calma. El sospitós portava una arma", va informar la policia en un missatge publicat a la seva pàgina web. Abans, havia demanat als veïns de la zona que es mantinguessin allunyats de l’escola i que no obrissin la porta a "estranys".

Notícies relacionades

El tiroteig es va produir poc després de les nou del matí (hora local) a l’escola de Viertola, a pocs quilòmetres de l’aeroport de Hèlsinki. Es tracta d’un centre en què estudien uns 800 alumnes d’entre 7 i 17 anys i on treballen 90 persones. El tiroteig es va perpetrar just el dia en què es reprenien les activitats després de l’aturada per la Setmana Santa.

L’arma del tiroteig pertany a un familiar de l’autor, i la policia ha obert una investigació per assassinat i intent d’assassinat. De moment, el nen no serà empresonat perquè és menor de 15 anys i no pot ser declarat penalment responsable. Finlàndia, amb 5,6 milions d’habitants i 1,5 milions d’armes de foc registrades, és un dels països amb més armes per càpita del món a causa de l’afició de la seva població a la caça i al tir esportiu.