Ajuda a Ucraïna

La UE tornarà a duplicar la seva capacitat per produir obusos

La UE tornarà  a duplicar la  seva capacitat per produir obusos

SERGEY KOZLOV / EFE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Unió Europea ha duplicat en un any la seva capacitat de fabricació d’obusos, fins a un milió, per a l’aprovisionament d’Ucraïna, i la torna a duplicar per passar a dos milions anuals el 2025, segons va explicar ahir el comissari europeu del Mercat Interior, Thierry Breton. En una entrevista a l’emissora France Inter, Breton va reconèixer que "un milió no és suficient, però és el que es va prometre" fa un any a Ucraïna, el que significa que "aquesta promesa s’ha complert".

Mentre augmenta la cadència de producció d’obusos als països de la Unió Europea, la solució alternativa en què es treballa per poder aprovisionar Ucraïna, que pateix al front per les seves carències en projectils davant Rússia, és recórrer a fabricants extracomunitaris. En aquest sentit, Breton va afirmar ahir que pretenen comprar aquests obusos a països com Corea del Sud i Turquia.

A principis de mes, el Govern txec havia assenyalat tenir-ne identificats uns 800.000 disponibles al món, dels quals fins a 500.000 de 155 mil·límetres de calibre, és a dir amb les normes de l’OTAN, i uns altres 300.000 de 122 mil·límetres, amb les normes soviètiques.

250.000 milions

Notícies relacionades

El comissari es va referir a les decisions del Consell Europeu d’aquesta setmana per reforçar les capacitats d’armament de la UE i ha posat l’accent en què els Vint-i-set dediquen ara entre 240.000 i 250.000 milions als seus pressupostos de defensa. Aquesta xifra està previst que pugi fins als 400.000.

Els recursos destinats des de la UE a preparar-se per a eventuals conteses, segons el dirigent, són substancialment superiors als de Rússia. Segons les seves xifres, el Kremlin va dedicar l’any passat 60.000 milions d’euros a la defensa. Si bé en termes absoluts és un volum inferior, significa un esforç més gran per als russos, ja que representa una part més important del seu PIB.

Temes:

Govern OTAN