Rússia ataca diverses regions ucraïneses amb desenes de míssils i drons

Rússia ataca diverses regions ucraïneses amb desenes de míssils i drons

Anatolii Stepanov / AFP

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Rússia va atacar dijous el territori ucraïnès amb gairebé 90 míssils i més de 60 drons Shahid dirigits contra centrals i línies de transmissió elèctrica, contra una central hidroelèctrica i contra edificis residencials, segons va revelar el president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, en un missatge publicat al seu compte de Telegram. "És important entendre el cost dels retards i les decisions ajornades", va dir Zelenski després de donar el condol als morts en l’atac, amb referència a l’escassetat de sistemes de defensa aèria occidentals que continua tenint Ucraïna. Zelenski va tornar a demanar dimecres davant el Consell Europeu més sistemes de defensa aèria per protegir millor tot el territori ucraïnès dels atacs russos.

El cap de l’Estat ucraïnès va explicar que les autoritats treballen per restablir el subministrament d’electricitat als óblasts de Khàrkiv i Sumi (nord-est), Zaporíjia (sud-est), Odessa (sud), Poltava i Dnipropetrovsk (centre) i Khmelnitski, Vínnitsia i Ivano-Frankivsk (oest), tots afectats per l’atac. "El món veu que els objectius dels terroristes russos són clars: centrals elèctriques i línies de subministrament d’energia, una planta hidroelèctrica, edificis residencials ordinaris, fins i tot un troleibús", va dir Zelenski.

Notícies relacionades

"En guerra contra la vida"

El president ucraïnès va declarar que "Rússia està en guerra amb la vida corrent de la gent". "Els sistemes (antiaeris) Patriot han de protegir Khàrkiv i Zaporíjia, es necessita defensa aèria per protegir la gent, les infraestructures, les cases i les preses", va afegir. "Els aliats saben exactament què es necessita. I ens ho poden oferir. Aquestes solucions són necessàries. La vida ha de ser protegida d’aquests inhumans de Moscou", va reblar Zelenski, que abans-d’ahir va insistir durant el dia en diversos missatges públics en la necessitat de dotar la resta d’Ucraïna amb l’escut aeri amb què ja compta Kíiv.