Perfil

Una princesa de conte de fades

Una princesa de conte de fades

Tom Jenkins / REUTERS

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

La princesa de Gal·les, Kate Middleton, un dels membres més estimats de la monarquia britànica, famosa pel seu somriure i el seu saber estar, afronta un dels períodes més durs de la seva vida.

La seva absència de la vida pública des que es va sotmetre a una cirurgia abdominal el 16 de gener, per la qual va estar 13 dies ingressada en una clínica londinenca, havia disparat els rumors sobre el seu estat. És d’esperar que Kate, les campanyes personals de la qual versen sobre la salut infantil, se centrarà ara a protegir els seus tres fills: Jordi, de 10 anys; Carlota, de vuit; i Lluís, de cinc, amb qui passarà aquestes vacances de Setmana Santa, informa Efe.

D’aparença alegre, empàtica i refinada, Kate –com se la coneixia des d’abans d’entrar a la família reial– de seguida va captivar els britànics com a parella del príncep Guillem, a qui va conèixer el 2001 quan tots dos estudiaven a la Universitat de Saint Andrews, a Escòcia.

L’avui hereu al tron, de 41 anys, recolzarà la seva companya de vida en un moment en què la monarquia britànica està en hores baixes, amb el rei Carles III també en tractament oncològic i el príncep Enric als EUA amb la seva família.

Sota la pressió mediàtica

Kate Middleton va néixer a Reading (sud d’Anglaterra) el 9 de gener de 1982. La més gran dels tres fills de Michael Middleton i Carole Goldsmith, que van treballar com a controlador de vols i hostessa, respectivament, a British Airways abans de fundar una empresa d’articles per a festa que van vendre el 2023 al caure en fallida.

La jove va tenir una educació d’elit primer al St. Andrews School i després a l’internat de secundària Marlborough College, on va destacar tant en els estudis com en l’esport i va ser capitana de l’equip d’hoquei. A Saint Andrews, on es va llicenciar en Història de l’Art, va conèixer el primogènit del llavors príncep Carles i la difunta Diana, amb qui va compartir un apartament i van ser amics abans d’iniciar la seva relació sentimental el desembre del 2003.

Després d’intentar un projecte empresarial propi, el novembre del 2006 va ser assistent de l’àrea de compra de la cadena de roba femenina Jigsaw, on va estar treballant fins al novembre del 2007. La parella va ser fotografiada en públic per primera vegada durant unes vacances hivernals a l’estació de Klosters (Àustria) l’abril del 2004, i la gran expectació generada va fer que a partir de febrer del 2006 ella comptés amb seguretat pròpia. Tanta era la pressió mediàtica que el 2007 van protestar per assetjament davant la Comissió de Queixes de la Premsa (PCC), temorosos de l’efecte en la seva relació i en les seves vides, després de la tràgica mort de la princesa Diana perseguida per fotògrafs a París el 1997. Aquell mateix any la premsa es va fer ressò de la separació de la parella, però va ser una cosa temporal i van tornar al cap d’uns mesos.

Un casament de pel·lícula

El 16 de novembre del 2010, a la residència oficial del príncep Carles, Clarence House, es va anunciar el seu compromís. Amb milers de convidats i una gran cerimònia, Kate i Guillem van tenir un casament de somni el 29 d’abril del 2011 a l’abadia de Westminster a Londres, ella impressionant en un vestit de Sarah Burton per a Alexander McQueen.

Notícies relacionades

Llavors va rebre de la reina Isabel II els títols de duquessa de Cambridge, comtessa de Strathearn i baronessa de Carrickfergus, per posteriorment convertir-se en princesa de Gal·les quan el seu sogre va ascendir al tron el 8 de setembre del 2022. El príncep Jordi –avui segon en la línia de successió– va néixer el 22 de juliol del 2013 a l’hospital londinenc de St. Mary. La princesa Carlota, el 2 de maig del 2015, i el 23 d’abril del 2018 va venir al món Lluís sl mateix centre.

Després que Enric i l’actriu Meghan Markle anunciessin el seu compromís el novembre del 2017, les dues parelles van protagonitzar alguns actes oficials junts, però aviat la premsa va començar a comparar-les i van créixer les tensions entre ells. Quan Enric i Meghan es van traslladar als EUA el gener del 2020, Guillem i Kate es van convertir en l’aparentment únic futur radiant i dinàmic de la monarquia britànica.