Missatge de la princesa de Gal·les

Kate Middleton anuncia que rep tractament contra un càncer

"El meu equip mèdic em va aconsellar que em sotmetés a quimioteràpia preventiva, i estic en les primeres fases. Ara he de centrar-me a recuperar-me", assegura a través d’un vídeo

Kate Middleton anuncia que rep tractament contra un càncer

LUCAS FONT

4
Es llegeix en minuts
Lucas Font
Lucas Font

Corresponsal.

ver +

La princesa de Gal·les, Kate Middleton, té càncer. Ho va confirmar ella mateixa en un vídeo publicat ahir a la tarda a les xarxes socials, en el qual també va assegurar que està rebent un tractament amb quimioteràpia per combatre’l. "Al gener em vaig sotmetre a una operació abdominal a Londres i en aquell moment es va pensar que la meva malaltia no estava relacionada amb el càncer. L’operació va ser un èxit. No obstant, les proves realitzades després de l’operació van revelar la presència de càncer. Per això, el meu equip mèdic em va aconsellar que em sotmetés a un tractament de quimioteràpia preventiva, i ara soc en les primeres fases d’aquest tractament", va assegurar.

La princesa, que el 9 de gener va fer 42 anys, va reconèixer que la notícia va ser un autèntic xoc i que ha necessitat temps per assimilar la situació, així com per parlar amb els seus tres fills. He necessitat temps per recuperar-me de la cirurgia i començar el tractament. Però, sobretot, hem necessitat temps per explicar-ho a Jordi, Carlota i Lluís d’una manera apropiada per a ells, i per assegurar-los que estaré bé. Com els he dit, estic bé i em faig més forta cada dia centrant-me en les coses que m’ajudaran a curar-me, m’ajudaran a guarir; en la ment, cos i esperit", va afegir.

Kate va agrair el suport de la seva família i en especial del seu marit, el príncep Guillem. "Tenir Guillem al meu costat també és una gran font de consol i tranquil·litat. Igual com l’amor, el suport i l’amabilitat que m’heu mostrat molts de vosaltres. Significa molt per a tots dos", va assegurar la princesa, que ha demanat que es respecti la seva intimitat a partir d’ara, sense posar data a una possible tornada.

"Esperem que entengueu que, com a família, ara necessitem una mica de temps, espai i privacitat mentre acabo el meu tractament. La meva feina sempre m’ha aportat una gran alegria i espero tornar quan pugui, i ho estic desitjant, però per ara he de centrar-me a recuperar-me per complet". I finalment la princesa va fer també una referència cap a les persones que s’han enfrontat i s’enfronten a aquesta malaltia. "En aquest moment, també penso en tots aquells que s’han vist afectats pel càncer. Per a tots aquells que enfronten aquesta malaltia, en qualsevol forma, sisplau, no perdin la fe ni l’esperança. No estan sols". El vídeo fet públic ahir posa punt final a les especulacions sobre el seu estat de salut després de l’operació abdominal a la qual va ser sotmesa el 16 de gener. Dos mesos en què els errors de comunicació del palau de Kensington no havien fet més que avivar els rumors. Uns rumors que van anar en augment el 10 de març, després de la publicació de la que va ser la primera imatge oficial de la princesa i que va resultar haver sigut retocada per ella mateixa. L’equip de comunicació dels prínceps de Gal·les va evitar publicar la fotografia original, la qual cosa va contribuir a l’augment de les especulacions.

Més prima

L’última aparició pública de la princesa es va produir el cap de setmana passat, quan va ser gravada a la sortida d’una botiga de queviures a prop de la seva residència a Windsor. Unes imatges en les quals apareixia vestida informal, somrient, tot i que una mica més prima de l’habitual, i que no van ajudar a contenir els rumors malgrat que el vídeo desmentia les teories més esbojarrades sobre una possible mort i fins i tot la seva substitució per una doble seva.

La noticia va provocar immediatament una onada de missatges de suport, entre els quals el del primer ministre, Rishi Sunak. "La princesa de Gal·les compta amb el carinyo i el suport de tot el país mentre prossegueix amb la seva recuperació", va dir a través d’un comunicat, en el qual ha destacat la seva "enorme valentia". "En les últimes setmanes ha sigut sotmesa a un intens escrutini i ha rebut un tracte injust per part de certs sectors dels mitjans de comunicació de tot el món i a les xarxes socials", va recordar Sunak. El líder de l’oposició, Keir Starmer, va destacar el missatge d’"optimisme", de "fe" i d’"esperança" de Kate.

Notícies relacionades

El rei Carles III també va mostrar el seu suport a la princesa i va assegurar sentir-se "orgullós de Kate per la seva valentia al parlar com ho ha fet". A través d’un portaveu del palau de Buckingham, el monarca va assegurar que està "en estret contacte amb la seva estimada nora durant les últimes setmanes" i que tant ell com la seva dona, la reina Camila, "continuaran oferint el seu carinyo i el seu suport a tota la família en aquests moments difícils". El febrer passat es va fer públic que Carles III té càncer.

El príncep Enric i la seva dona, Meghan Markle, els ducs de Sussex, també van tenir paraules d’alè. "Desitgem salut i curació per a Kate i la família, i esperem que puguin fer-ho en privat i en pau", van dir a través d’un comunicat.