Netanyahu reitera que la "pressió internacional" no l’aturarà

Netanyahu reitera que la "pressió internacional" no l’aturarà

RONEN ZVULUN / REUTERS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, va avisar ahir, abans de reunir-se amb el gabinet de guerra de cara a una nova ronda de negociacions de treva a Gaza, que no aturarà la guerra ni convocarà eleccions malgrat la creixent "pressió internacional". "N’hi ha dins la comunitat internacional que estant intentant aturar la guerra ara, abans d’aconseguir tots els seus objectius", va insistir Netanyahu a Tel Aviv. Després els va desgranar: eliminar Hamàs, alliberar els ostatges i garantir que Gaza "ja no representi una amenaça contra Israel", que va dir que implicaria envair Rafah.

"Operarem a Rafah. Aquesta és l’única manera d’eliminar a la resta dels batallons assassins de Hamàs i l’única manera d’aplicar la pressió militar necessària per alliberar tots els nostres segrestats", va afirmar. Des que va esclatar la guerra a l’enclavament palestí, Netanyahu manté un pols amb la comunitat internacional, fins i tot amb el seu gran aliat, els Estats Units, que li demana que no envaeixi Rafah si no pot garantir la seguretat dels 1,4 milions de persones desplaçades del nord.

Rèplica al demòcrata Schumer

Notícies relacionades

"I als nostres amics de la comunitat internacional els dic: ¿Tenen tan poca memòria? ¿Tan ràpidament han oblidat el 7 d’octubre, la massacre més terrible comesa contra els jueus des de l’Holocaust? ¿Estan disposats tan aviat a negar a Israel el dret a defensar-se contra els monstres de Hamàs?", els va retreure.

Finalment, Netanyahu també va voler criticar tots aquells que, tant en protestes multitudinàries com fora del seu país, demanen unes noves eleccions: "Ho fan perquè saben que les eleccions ara aturaran la guerra i paralitzaran el país durant almenys sis mesos". El 15 de març, el líder de la majoria demòcrata al Senat nord-americà, Chuck Schumer, va acusar Netanyahu de ser el principal "obstacle" de cara a poder aconseguir la pau a la regió i va demanar la convocatòria d’eleccions.