El líder demòcrata al Senat dels EUA carrega contra Netanyahu

Chuck Schumer, el jueu en el càrrec electe més alt del país, titlla el dirigent israelià d’"obstacle" per a la pau i li demana eleccions

El líder demòcrata al Senat dels EUA carrega contra Netanyahu

Idoya Noain

1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

Joe Biden ha donat el seu suport militar i polític a Israel des que Benjamin Netanyahu va inciar la guerra a Gaza després dels atacs de Hamàs del 7 d’octubre. No obstant, la bretxa entre els dos governs augmenta a mesura que s’agreuja la tragèdia a l’enclavament palestí, amb més de 31.000 morts i una dramàtica crisi humanitària, i també alhora que creixen les divisions internes entre els demòcrates als Estats Units i la pressió i protesta contra el president, l’any electoral. L’última mostra d’aquest allunyament, i una de les més significatives, va arribar ahir, quan el líder dels demòcrates al Senat, Chuck Schumer, va denunciar en un discurs a la Cambra Netanyahu com un "obstacle" per a la pau i va apressar que Israel celebri eleccions.

"Ha perdut el rumb"

"Crec que, al seu cor, la seva principal prioritat és la seguretat d’Israel, però també crec que ha perdut el rumb al permetre que la seva supervivència política importi més que els interessos d’Israel", va dir Schumer, que va atribuir a Netanyahu una "visió de govern ancorada en el passat" i el va assenyalar en particular per la seva coalició amb "extremistes d’ultradreta", entre els quals va mencionar específicament i amb detall els ministres de Finances i Interior, Bezalel Smotrich i Itamar Ben-Gvir.

Notícies relacionades

Schumer no és un polític demòcrata qualsevol. El novaiorquès és jueu, ocupa la tercera posició de més poder després de la presidència i la vicepresidència, i ha sigut un aliat tradicional d’Israel. I la seva intervenció ha de ser senyal preocupant per a Netanyahu que la frustració a Washington està en ebullició.

La intervenció de Schumer va durar 45 minuts. Va tornar a defensar Israel i qüestionar durament els líders palestins.

Temes:

Gaza Israel