Consulta popular

Irlanda rebutja desvincular la dona dels "deures de la llar"

Els irlandesos reneguen de la reforma constitucional que advocava també per modificar la definició de família

Irlanda rebutja desvincular la dona dels "deures de la llar"

L. F.

1
Es llegeix en minuts
L. F.

Els irlandesos van rebutjar ahir de forma clara la reforma constitucional que proposava desvincular el paper de la dona amb els deures de la llar i modificar la definició de família per desvincular-la del matrimoni. Els resultats del referèndum, celebrat divendres i publicat ahir, han donat una clara victòria als partidaris del no, un dur revés per al Govern irlandès i per al primer ministre, Leo Varadkar. Les dues modificacions van ser rebutjades amb gairebé un 70% dels vots davant el 30% de vots a favor.

La primera proposta de l’Executiu apostava per canviar l’article que obliga l’Estat a "custodiar amb especial cura la institució del matrimoni, en la qual es fonamenta la família, i a protegir-la contra qualsevol atac" per incorporar que el nucli familiar també pot basar-se en "altres relacions duradores".

Descuidar les tasques

Notícies relacionades

En la segona proposta, els irlandesos havien de pronunciar-se sobre la modificació dels articles que assenyalen que l’Estat ha de procurar que les mares "no es vegin obligades, per necessitat econòmica, a dedicar-se al treball i haver de descuidar les feines de casa".

En comptes d’això, l’Executiu irlandès proposava especificar que l’Estat "reconeix que la prestació de cures per part dels membres d’una família entre si a raó dels vincles que existeixen entre ells, proporciona a la societat un suport sense el qual no es pot assolir el bé comú".

Temes:

Irlanda