Presó pel robatori d’una motxilla amb plànols dels Jocs de París

Un delinqüent comú va sostreure l’equipatge que un funcionari municipal havia deixat en un compartiment sobre el seu seient

Presó pel robatori d’una motxilla amb plànols dels Jocs de París

EL PERIóDICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un jove de 23 anys ha sigut condemnat a set mesos de presó per haver robat la motxilla d’un enginyer de l’Ajuntament de París, en la qual s’incloïen notes vinculades als Jocs Olímpics, va indicar ahir una font judicial.

El jove va ser jutjat en compareixença immediata divendres davant el Tribunal Correccional de París, que va pronunciar el seu ingrés a la presó, segons la mateixa font, confirmant una informació de la cadena BFMTV.

Dilluns a la nit, un enginyer de l’Ajuntament de París, que viatjava a bord d’un tren a la regió parisenca, va deixar la seva motxilla al compartiment d’equipatge sobre el seu seient. Es va adonar després que havia desaparegut, segons va relatar la policia quan va denunciar el robatori.

Aquest robatori va provocar preocupació quan una font policial va indicar que la motxilla contenia un ordinador i dos dispositius de memòria USB amb plànols sobre la seguretat dels Jocs Olímpics de París, que se celebraran entre el 26 de juliol i l’11 d’agost.

USB amb dades de la seguretat

Notícies relacionades

Dimecres, la fiscalia de París va precisar aquests primers elements de la investigació, va lamentar "publicacions precipitades" en la premsa i va assegurar que els dispositius de memòria USB no contenien notes "sobre els dispositius de seguretat sensibles".

La investigació va permetre detenir un sospitós "ja conegut" per haver portat a terme robatoris en els transports públics, especialment a principis de gener.