Els assassins del pilot desertor trobat mort a Alacant van utilitzar munició russa

Els botxins sembla que van triar els cartutxos perquè no hi hagués dubtes de l’origen de l’execució. El cap d’espionatge de Rússia titlla de "traïdor" la víctima.

Els assassins del pilot desertor trobat mort a Alacant van utilitzar munició russa

T. Domínguez / M. Gallego P. Cerrada

2
Es llegeix en minuts
Teresa Domínguez
Mercedes Gallego
Mercedes Gallego

Periodista

ver +

Els autors de l’execució del pilot rus que va desertar a Ucraïna, Maksim Kuzminov, al garatge comunitari d’una urbanització de la Vila Joiosa (Alacant) el 13 de febrer van fer servir munició de procedència russa per assassinar la seva víctima. Tot i que no ha transcendit el calibre o marca exactes, el fet que la cartutxeria sigui de fabricació russa confirma la sospita que el mort no és l’home ucraïnès de 33 anys que deia la documentació que portava, sinó el capità Kuzminov, de 28 anys.

De fet, fonts pròximes a la investigació consultades per aquest mitjà consideren que els botxins van utilitzar munició russa perquè no hi hagi dubtes que l’execució, de caires exemplaritzants, procedeix de Rússia i que és la conseqüència directa i anunciada de la seva deserció mediatitzada després de la roda de premsa que Kuzminov va oferir a Kíiv, flanquejat per dos militars ucraïnesos uniformats, un mes després d’escapar del seu país als comandaments d’un helicòpter Mi8 durant una missió per transportar peces per a caces de l’Exèrcit de Vladímir Putin.

Mentrestant, amb les empremtes i el patró genètic de la víctima, agents del Grup d’Homicidis de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil d’Alacant busquen a través de la Interpol la seva confrontació tant a Rússia com a Ucraïna per poder precisar sense dubtes la identitat del noi assassinat, identificat inicialment com un ciutadà ucraïnès de 33 anys amb una documentació que va resultar ser falsa.

A falta de confirmar oficialment que es tracta del pilot rus, el representant de la intel·ligència militar ucraïnesa (GUR), Andrí Iusov, va assegurar dilluns que Maksim Kuzminov havia mort, tot i que sense esmentar on era el cadàver.

Una font del GUR va afegir que el pilot va morir tirotejat i que a prop del seu domicili es va trobar un cotxe calcinat que podria haver sigut utilitzat pels assassins, informació aquesta última que coincideix amb l’esdevingut en el crim de la Vila Joiosa, perquè poc després es va localitzar el cotxe en flames, suposadament utilitzat pels agressors en la seva fugida, a la veïna localitat del Campello.

El noi va rebre mitja dotzena d’impactes de bala després d’accedir a l’aparcament de la urbanització de la Vila on feia al voltant de quatre mesos que vivia de lloguer. Segons testimonis directes, el vehicle en el qual van fugir els assassins va passar per sobre del braç de la víctima. Pel que sembla, després de la deserció, havia decidit venir a viure a Espanya.

Notícies relacionades

"Cadàver moral"

Ahir, quan just es va complir una setmana del crim, el cap del Servei d’Espionatge Exterior de Rússia, Serguei Narixkin, va assegurar que Maksim Kuzminov era un "traïdor". "Aquest traïdor i criminal es va convertir en un cadàver moral en el moment en què va planejar el seu brut i terrible crim", va dir Narixkin, segons l’agència oficial russa RIA Nóvosti. Narixkin va afegir: "A Rússia se sol dir: sobre els morts o es parla bé o no es parla".

Temes:

Rússia Interpol