L’ofensiva d’Israel a Gaza ja suma 28.858 mortsi 68.677 ferits

El Tribunal Internacional de l’ONU no aconsegueix que Netanyahu faci marxa enrere per evitar el genocidi palestí

L’ofensiva d’Israel a Gaza ja suma 28.858 mortsi 68.677 ferits

el periódico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El nombre de morts en l’ofensiva israeliana a Gaza, que va començar fa 135 dies, són ja 28.858, segons el Ministeri de Sanitat que controla el braç polític de Hamàs. A més de les víctimes mortals, s’han comptabilitzat 68.677 ferides.

Durant les últimes 24 hores es va registrar la mort de 83 persones i de 125 ferides. "L’ocupació israeliana ha perpetrat nou massacres contra famílies de la Franja de Gaza", segons va informar el ministeri. L’agència palestina Wafa va informar que es van extreure els cadàvers de deu civils a la ciutat de Gaza (al nord) i a Khan Yunis (sud).

Fonts mèdiques citades per l’agència van apuntar que els cossos sense vida de cinc membres de la mateixa família van ser rescatats de la runa de la seva vivenda a Gaza, on encara queden sis cadàvers més. Cinc cossos més van ser trets de la runa d’una vivenda bombardejada per les forces israelianes a la localitat d’Al-Qarara, al nord-est de Khan Yunis. Aquestes noves dades es coneixen només un dia després que el Tribunal Internacional de Justícia (CIJ) de l’ONU exigís a Israel la implementació "immediata i efectiva" de les mesures cautelars dictades el 26 de gener per evitar un genocidi en la Franja de Gaza.

La CIJ, no obstant, no considera necessari reclamar mesures addicionals a Israel, tal com va sol·licitar Sud-àfrica per la situació a Rafah, a l’extrem sud de Gaza i on es concentren actualment 1,4 milions de persones, majoritàriament desplaçades.

Notícies relacionades

Malson humanitari

En la seva decisió, comunicada ahir a Sud-àfrica i a Israel, el tribunal internacional va observar que els esdeveniments més recents a la Franja de Gaza, i a Rafah en particular, "incrementarien exponencialment el que ja és un malson humanitari amb incalculables conseqüències regionals", com va afirmar el secretari general de les Nacions Unides, Antònio Guterres, el passat 7 de febrer davant l’Assemblea General de l’ONU. "Aquesta perillosa situació exigeix la implementació immediata i efectiva de les mesures provisionals indicades pel Tribunal en la seva Ordre de 26 de gener del 2024", va assenyalar la CIJ en una carta a les parts.