Audiència al Senat dels EUA

Zuckerberg demana perdó a les víctimes d’abusos a les xarxes

"Sento el que heu passat", afirma el fundador de Meta, que ha invertit 20.000 milions de dòlars en seguretat des del 2016

Zuckerberg demana perdó a les víctimes d’abusos a les xarxes

France Presse

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Directius de Meta (Facebook, Instagram), X (abans Twitter), TikTok, Discord i Snap van comparèixer ahir davant del Senat nord-americà per parlar sobre els perills de les xarxes socials per a nens i adolescents. En l’audiència, es van comprometre a desenvolupar noves polítiques i sistemes de protecció i el cap de Meta, Mark Zuckerberg, i el de Snap, Evan Spiegel, van demanar disculpes als familiars de víctimes d’abús sexual per culpa d’internet presents a la sala.

Notícies relacionades

Als responsables de les xarxes se’ls acusa de no fer prou per limitar els riscos de les seves plataformes, com ara l’activitat dels depredadors sexuals, o per la prevenció del suïcidi adolescent. "Senyor Zuckerberg, vostè i les empreses que tenim davant, sé que no és la seva intenció, però tenen les mans tacades de sang. Tenen un producte que està matant gent", va dir el senador Lindsey Graham als directius.

"Treballem molt per oferir als pares i als adolescents suport i controls que redueixin els danys potencials", va assegurar Zuckerberg a la comissió. "Sento tot el que heu passat", va afirmar adreçant-se als familiars. "Ningú hauria de passar per el que han patit les vostres famílies. Per això hem invertit tant i continuem liderant la indústria per assegurar-nos que ningú hagi de passar per aquest tipus de coses". El responsable de Meta també va assenyalar que 40.000 dels seus empleats treballen en seguretat en línia i que s’han invertit 20.000 milions de dòlars des del 2016 perquè la plataforma sigui més segura.