Salvar els refugiats

Salvar els refugiats

Agencia

1
Es llegeix en minuts
Rafael Vilasanjuan
Rafael Vilasanjuan

Periodista

ver +

No hi ha setmana que no s’obri un front nou a l’Orient Mitjà. Si fins ara eren atacs contra objectius enemics als voltants del conflicte a Gaza, en zones com el mar Roig, Síria i el Pakistan, ara la fúria d’Israel es desplega sense pietat cap a l’organització de les Nacions Unides i la seva agència de refugiats a Palestina, l’UNRWA. No ho fa amb càrregues d’artilleria, però l’acusació de connivència d’aquesta agència amb el moviment de Hamàs, la posa en el punt de mira. Amb els fons d’ajuda a la població palestina al límit, la decisió de suspendre els recursos dels principals països donants a conseqüència d’aquestes acusacions agreujarà la situació d’una població que ja no té accés al més bàsic, des de l’aigua per beure a l’electricitat per escalfar-se o mantenir els hospitals funcionant.

Notícies relacionades

Entre més de 30.000 treballadors d’UNRWA, la majoria d’ells locals, és fàcil que s’hagin infiltrat alguns des de les milícies de Hamàs. Quan s’ha tingut coneixement l’organització els ha expulsat i obert una investigació exhaustiva. Però el Govern d’Israel, les relacions del qual al llarg de la història amb l’agència de refugiats ha sigut en el millor dels casos gèlida, ha vist ara la possibilitat d’acabar amb la seva incòmoda presència.

Per a Netanyahu i el seu Govern, en aquesta zona del món només hi ha espai per a unes víctimes, les del poble jueu, la resta no compten. És difícil parar Israel en el conflicte, però si encara podem salvar alguna cosa d’aquesta cacera que ha emprès un Govern d’ultradreta, és precisament els refugiats. Atacar l’organització que els ajuda és l’estratègia per despistar les acusacions del Tribunal Penal Internacional sobre els crims que està generant aquesta campanya atroç, en teoria contra terroristes, però que massacra sense pietat a tota la resta de població.