Camp en lluita

La protesta d’agricultors a França es desinfla tot i alguns bloquejos

La protesta d’agricultors  a França es desinfla tot i alguns bloquejos

Enric Bonet

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La protesta d’agricultors i ramaders francesos es va desinflar ahir, un dia després dels anuncis del Govern per acontentar el sector. No obstant, encara continuaven actius prop de 40 bloquejos de carreteres i autopistes, algunes de pròximes a la frontera espanyola.

Segons un recompte fet per les autoritats franceses, ahir es van registrar 38 bloquejos amb la participació de 700 agricultors –que van aixecar barricades i van col·locar els seus camions i tractors com a barreres–, davant els 112 de divendres, quan es van manifestar 17.500 professionals del sector.

L’autopista A-64, on es va iniciar el moviment de protesta que va recordar en alguns punts el dels Armilles Grogues del 2018, va començar a buidar-se, després de més d’una setmana de mobilització. D’acord amb dades en directe de Bison Futé, l’organisme d’informació sobre el trànsit, a mitja tarda de dissabte l’autopista A-63, que comença a la frontera espanyola del País Basc, ja no estava tancada al trànsit com divendres, tot i que tenia problemes d’embussos.

No obstant, la Nacional 22, que connecta amb Andorra, i l’autopista A-9, que uneix el sud-est de França amb Catalunya, seguien amb dificultats. En el cas de l’A-9 en tres punts: a prop de Perpinyà, Montpeller i Nimes.

AP-7 oberta

Notícies relacionades

Això va provocar talls a l’AP-7 des de divendres passat que van obligar els transportistes a passar la nit esperant la reobertura de la frontera en pàrquings i àrees de servei de la Jonquera i pobles propers. A primera hora de dissabte es va reprendre el trànsit.

Dos grans gremis del sector agropecuari francès van anunciar un "setge a la capital" a partir de dilluns per denunciar la seva difícil situació econòmica. Aquesta acció tindrà lloc després de més d’una setmana de protestes de productors agropecuaris.

Temes:

Govern Andorra