IMMIGRACIÓ

Itàlia bloqueja i multa amb 10.000 euros el barco d’Open Arms

Itàlia bloqueja  i multa amb 10.000 euros el barco d’Open Arms

MANU MITRU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El barco de l’oenagé espanyola Open Arms ha sigut sancionat per les autoritats italianes amb un bloqueig de 20 dies i una multa de 10.000 euros per haver obstaculitzat una patrullera líbia durant el rescat d’una embarcació d’immigrants, ignorant també les instruccions del Centre Nacional de Coordinació de Salvament Marítim. El fundador d’Open Arms, Òscar Camps, va assegurar que es van complir totes les indicacions i que totes les operacions van ser coordinades per Itàlia.

El barco va arribar dissabte a Crotone, a la regió de Calàbria, per desembarcar els 57 migrants que havia rescatat divendres passat i allà va ser sotmès a una inspecció i multat partint del decret del Ministeri de l’Interior que regula la tasca de les organitzacions que rescaten migrants al Mediterrani, tal com van informar els mitjans italians.

Al port calabrès, la policia va escoltar durant més de sis hores el comandant i la tripulació del barco per denunciar una sèrie d’incompliments que violaven el decret conegut com a Piantedosi, pel cognom del ministre de l’Interior del Govern ultradretà de Giorgia Meloni.

Llarg interrogatori

Notícies relacionades

"Després de sotmetre el nostre capità a un llarg interrogatori, les autoritats italianes van notificar al nostre barco la nova detenció administrativa de 20 dies. Aquesta mesura és completament injustificada. Les tres operacions de rescat portades a terme van ser coordinades per les autoritats italianes", va indicar Òscar Camps.

Segons la premsa italiana, les autoritats del país transalpí van rebre un informe de Líbia que informava que l’Open Arms havia obstaculitzat una de les seves llanxes patrulleres durant el rescat de 45 persones que es trobaven en un barco en aigües de la zona de rescat de Líbia, una intervenció que també havia sigut negada pel Centre Nacional de Coordinació de Salvament Marítim italià.