Assassinat a l’Equador el fiscal que investigava narcos

Assassinat a l’Equador el fiscal que investigava narcos

Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert
Abel Gilbert

Corresponsal a Buenos Aires

ver +

La victòria cantada pel president Daniel Noboa en la seva primera batalla del conflicte armat intern contra les bandes narcotraficants ha resultat precipitada. La presa de les presons per part de les Forces Armades i la policia va tenir pocs dies després una resposta atroç per part de les bandes que assolen aquest país. El fiscal César Suárez, que investigava la irrupció d’un grup armat als estudis de TC Televisión, va ser cosit ahir quan conduïa el seu automòbil. Els assassins coneixien el seu recorregut i rutines. Suárez no portava guardaespatlles. Havia abandonat minuts abans la seu de la Policia Judicial. Les bales se li van incrustar al cap. Els assassins van fugir davant l’estupor generalitzat.

El fiscal assassinat havia sigut membre de la Unitat de Morts Violentes a la província de Manabí, una de les més sacsejades per les accions dels grups que han sigut considerats terroristes per part de l’Estat. Havia investigat també diversos casos de narcotràfic. Suárez havia començat a seguir la pista de l’atac contra la instal·lació televisiva, comandat per Los Tiguerones, una escissió de Los Choneros, el principal grup que opera a l’Equador en aliança amb el càrtel mexicà de Sinaloa. Una primera constatació és que les armes utilitzades havien travessat la frontera amb el Perú.

Notícies relacionades

Zones estratègiques

L’episodi fa un gir inesperat al "conflicte armat intern". Poques hores abans, el general Víctor Herrera, comandant de la Zona 8 de la Policia, que inclou els estratègics districtes de Guayaquil, Samborondón i Durán, havia expressat la seva confiança que el control militar dels centres penitenciaris contribuiria a reduir el nivell de criminalitat a les ciutats. Les presons s’han convertit en veritables centres d’operacions amb incidència quotidiana en les zones urbanes per part de narcos.

Temes:

Equador Òpera