Turquia deté 33 persones acusades d’espiar per a Israel

Turquia deté 33 persones acusades d’espiar per a Israel

Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Adrià Rocha Cutiller
Adrià Rocha Cutiller

Periodista

ver +

La policia turca ha detingut 33 persones acusades d’espiar per a Israel i treballar per al Mossad, l’agència d’intel·ligència israeliana a l’estranger, en una operació especial portada a terme durant la matinada de dilluns a dimarts en la qual van participar també els serveis secrets. Així ho va confirmar ahir el ministre de l’Interior turc, Ali Yerlikaya, que va dir que les persones detingudes "planejaven atacs i segrestos de ciutadans estrangers en territori turc".

"Mai permetrem que activitats d’espionatge siguin comeses al nostre país, en contra de la nostra unitat nacional i la solidaritat dins de les nostres fronteres", va afirmar Yerlikaya, que va afegir que durant l’operació policial, efectuada a vuit províncies de Turquia, van ser confiscats gairebé 200.000 euros en metàl·lic i una arma de foc.

Durant les primeres setmanes després de l’atac de Hamàs contra Israel el passat 7 d’octubre, el Govern turc de Recep Tayyip Erdogan va intentar sostenir una posició de mediació i equilibri entre la milícia i l’Estat hebreu. En diverses ocasions el president turc es va oferir com a interlocutor entre les dues parts. Però el temps va fer la resta. Erdogan i el seu Govern organitzen ara marxes i manifestacions constants contra Israel, i el president turc ha arribat a catalogar el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, de "terrorista" repetidament.

Notícies relacionades

Manifestacions

"Els traïdors pagaran, Israel pagarà. Israel, assassí, fora de Palestina. La nostra sang i vides seran sacrificades per la mesquita d’Al-Aqsa. Hamàs, salutacions, la vostra resistència continua", cridaven, dilluns, manifestants turcs en una protesta organitzada per grups afins al Govern a Istanbul. En la protesta, entre aquests cants, cares conegudes: un fill i una filla d’Erdogan, i el seu gendre i antic ministre d’Economia, el ministre de Joventut.