Rússia ataca Ucraïna amb drons durant 11 hores la nit de Cap d’Any

Almenys una persona mor pel bombardeig aeri i una infraestructura portuària d’Odessa pateix un incendi

Rússia ataca Ucraïna amb drons durant 11 hores la nit de Cap d’Any

GRIGORY SYSOYEV / AFP

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Rússia va atacar la nit de Cap d’Any durant 11 hores amb un número rècord de drons diverses regions d’Ucraïna, entre les quals Odessa (sud) i Lviv (oest), on va morir almenys una persona i van quedar malmeses una terminal portuària i una universitat on va estudiar el nacionalista i col·laboracionista nazi Stepan Bandera.

"Un poderós atac massiu amb drons va durar 11 hores", van assenyalar al seu canal de Telegram les Forces de Defensa del Sud. La Força Aèria d’Ucraïna va recalcar que durant la vigília de Cap d’Any, "l’enemic va utilitzar un número rècord de vehicles aeris no tripulats d’atac del tipus Shahed" iranians.

En total Rússia va llançar prop de 90 drons i quatre míssils guiats antiaeris sobre Ucraïna, així com tres míssils antiradar, va indicar. Els míssils van atacar Khàrkiv (est), Kherson i Zaporíjia (sud), mentre que que els drons van tenir per objectiu Mikolàiv (sud), Vínitsia (centre-oest), Dnipropetrovsk (centre), Kherson i la regió de Kirovohrad a més de Lviv (oest).

Notícies relacionades

Incendi al port d’Odessa

Les defenses antiaèries ucraïneses van fer caure 87 dels 90 drons, segons la Força Aèria. Les Forces de Defensa del sud van explicar que la prioritat òbvia de Rússia al sud va ser la infraestructura portuària d’Odessa, on es va produir un incendi en una de les terminals portuàries, que va ser extingit. Cap a la mitjanit les forces russes van llançar drons sobre zones residencials en plena celebració de Cap d’Any i van malmetre tres edificis privats i agrícoles.

Temes:

Rússia Ucraïna