Polònia denuncia que un míssil rus va entrar al seu espai aeri

Polònia denuncia que un míssil rus va entrar al  seu espai aeri

OLGA MALTSEVA / AFP

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Exèrcit polonès va denunciar ahir la incursió d’un míssil rus des d’Ucraïna que va entrar temporalment al matí al seu territori abans de tornar a l’espai aeri del país veí. Les dades inicials afirmen que el míssil va entrar cap a les 7.00 hores i es va endinsar 40 quilòmetres més enllà de la frontera. "El nostre radar l’ha registrat i els nostres aliats ho han confirmat", va dir el cap d’Estat Major de les Forces Armades, el general Wieslaw Kukula, en declaracions recollides per l’agència oficial de notícies PAP.

En un primer moment, el comandament operatiu va informar simplement que "un objecte aeri no identificat" havia entrat a l’espai aeri de Polònia "des de l’altre costat de la frontera amb Ucraïna" i va afegir que "des del moment en què va travessar la frontera fins que va desaparèixer el senyal havia sigut seguit pels radars del sistema de defensa aèria".

"En línia amb els procediments aplicables, el Comandament Operatiu de les Forces Armades va mobilitzar les forces i recursos a la seva disposició", va manifestar Kukula en un missatge en el seu compte a la xarxa social X, l’antic Twitter. De moment no hi ha informació sobre el destí final de l’"objecte". Les autoritats poloneses han iniciat una investigació.

Notícies relacionades

Reunió d’emergència

El president de Polònia, Andrzej Duda, va anunciar immediatament la convocatòria d’una reunió d’emergència pels fets a la seu del Ministeri de Defensa, amb la presència entre altres del seu titular, Wladyslaw Kosyniak-Kamysz, i del general Kukula. El comandant del Comando Operacional de les Forces Armades, el general Maciej Klish, va mantenir a continuació una conversa telefònica amb el secretari general de l’OTAN, Jens Stoltenberg, que va assegurar al mandatari polonès que l’Aliança Atlàntica "està observant la situació i se solidaritza amb el seu valuós aliat (Polònia)".