També va matar dos joves

Escàndol en hospitals britànics: un empleat va violar centenars de cadàvers

Escàndol en hospitals britànics: un empleat va violar centenars de cadàvers

POLICÍA DE KENT

1
Es llegeix en minuts
France Presse

Una comissió d’investigació va fer públics aquest dimarts els errors comesos per hospitals britànics on va treballar un empleat que va violar desenes de cadàvers de dones en dipòsits entre el 2005 i el 2020.

David Fuller, un britànic de 69 anys, va ser condemnat el desembre del 2021 a cadena perpètua per violar dones mortes en aquells 15 anys i per l’assassinat de dues noies joves el 1987.

L’acusat va ser condemnat novament el desembre del 2022 per altres violacions de cadàvers.

Fuller va violar almenys 101 dones mortes. La més jove de les seves víctimes tenia només nou anys i la més gran, 100.

Treballava com a electricista

Als dos hospitals del sud d’Anglaterra on treballava com a electricista, David Fuller feia sobretot torns de nit, per la qual cosa sovint es quedava sol.

D’aquesta manera, va poder accedir fàcilment a dipòsits de cadàvers i cambres frigorífiques on jeien els cossos de les persones mortes.

El Govern va iniciar fa dos anys una investigació independent per comprendre com va poder cometre aquests actes en hospitals públics durant un període tan llarg, sense que ningú se n’adonés.

Aquesta investigació, les primeres conclusions de la qual es van fer públiques dimarts, acusa aquests hospitals de «greus errors de gestió i de governança».

Tots aquests «errors» van contribuir a «la creació d’un entorn en el qual (David Fuller) va poder cometre delictes durant 15 anys sense que ningú sospités res ni fos sorprès cometent els seus actes», segons les conclusions de la investigació.

Les persones que tenien accés als dipòsits de cadàvers «no eren prou controlades». D’aquesta manera, Fuller va poder entrar en un d’aquests 444 vegades en un any, cosa que va passar «desapercebuda», segons la mateixa font.

La investigació va recomanar la instal·lació de càmeres de vigilància en dipòsits de cadàvers i refrigeradors mortuoris.

David Fuller va ser detingut el desembre del 2020, després de ser identificat per la policia, pel seu ADN, com a principal sospitós de l’assassinat de dues dones joves el 1987 a Tunbridge Wells (sud-est d’Anglaterra).

Notícies relacionades

El condemnat havia agredit sexualment i escanyat les dues noies.

En el marc de la investigació d’aquest doble assassinat, els policies van registrar la seva vivenda i hi van trobar una gran quantitat d’imatges pornogràfiques i vídeos de les seves agressions comeses als dipòsits de cadàvers.