Guerra al Pròxim Orient

L’Autoritat Palestina denuncia que l’Exèrcit israelià ha matat dos nens a Jenín

L’Autoritat Palestina denuncia que l’Exèrcit israelià ha matat dos nens a Jenín

Europa Press

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Exèrcit israelià ha portat a terme una operació militar en el camp de Jenín aquest dimecres en què han sigut assassinats almenys dos menors i diversos «terroristes». «Les Forces de Defensa d’Israel [FDI] han eliminat dos terroristes d’alt rang, inclòs el comandant del camp Muhammad Zabeidi, que ha portat a terme atacs amb trets a la zona i ha estat involucrat en l’enviament de terroristes», afirma un dels comptes oficials de l’exèrcit d’Israel a la xarxa social X.

L’Autoritat Nacional Palestina ha confirmat les morts dels dos nois a Cisjordània pels trets de l’Exèrcit israelià. Les seves morts s’han produït durant l’àmplia operació de les Forces Armades d’Israel que ha tingut lloc simultàniament en el camp de Jenín i a Jericó, segons ha confirmat Al-Jazeera. Respecte a això, el mitjà palestí Quds News Network, ha assegurat que el nen de 9 anys Adam al-Ghoul ha sigut assassinat pels trets d’un franctirador irsaelià a Jenín. L’altre menor, Basil Suleiman, de 15 anys, ha mort poc després al mateix carrer a causa també dels trets. El Ministeri d’Exteriors palestí ha condemnat l’«execució» dels dos menors en mans de les forces israelianes i ha dit que es tracta d’«un crim atroç que confirma el menyspreu per la vida dels palestins, inclosos els nens».

El director de l’Hospital Al-Razi, Fauaz Hamad, ha assenyalat que entre els sis ferits hi ha dos menors d’edat, abans d’afegir que un dels ferits ha sigut detingut quan es trobava dins d’una ambulància davant l’hospital públic de Jenín. Fonts de seguretat citades per l’agència palestina de notícies WAFA han indicat que les forces israelianes han portat a terme arrestos en barris de l’est de la ciutat i al campament de refugiats, cosa que ha desencadenat intensos enfrontaments, sense que l’Exèrcit israelià s’hagi pronunciat respecte a això.

Així mateix, han denunciat que buldòzers de l’Exèrcit d’Israel han causat danys i destrucció a la zona, especialment als barris d’Al-Damj i Al-Samran, abans de confirmar un bombardeig contra una vivenda al campament de refugiats.

D’altra banda, el director de l’Hospital Ibn Sina, Uisam Bakr, ha acusat les forces israelianes d’envoltar el centre mèdic i d’impedir que els malalts i els ferits arribin a les instal·lacions en el marc d’unes operacions que han portat Israel a declarar la zona com una «àrea militar tancada», segons les informacions de WAFA.

Alt càrrec del gihad

Per la seva banda, l’Exèrcit d’Israel ha indicat que l’operació s’ha saldat amb dos presumptes terroristes morts, inclòs Muhamad Zabeidi, un alt càrrec de Gihad Islàmic que seria el principal comandant de l’organització al campament de refugiats de Jenín. Així, ha manifestat en un comunicat publicat en la seva pàgina web que Zabeidi «va estar implicat en extenses activitats terroristes» i «va perpetrar atacs armats» contra les forces israelianes, inclòs un al maig que va deixar quatre militars ferits.

Notícies relacionades

«Els militars van envoltar l’edifici en el qual hi havia Zabeidi amb altres terroristes i van disparar contra l’edifici. Després d’una inspecció, es va comprovar que dos terroristes havien mort», ha detallat, abans d’especificar que l’altre sospitós és Husam Hanon. Així mateix, ha ressaltat que l’operació s’ha saldat amb 17 detinguts i la confiscació d’armes, explosius, munició i equipament militar, abans d’afegir que durant els enfrontaments es van llançar explosius i es va obrir foc contra els militars, sense pronunciar-se sobre possibles baixes.

Finalment, ha confirmat igualment que un dron ha atacat «un esquadró terrorista» al campament i ha destruït una instal·lació subterrània dedicada a la producció d’armes».

Temes:

Hamàs Gaza Israel