Conflicte al Pròxim Orient

Netanyahu va avisar Sánchez d’una extensió del conflicte: «Milers i milers i milers de bombes caient sobre Barcelona i Madrid»

La Cuenta Oficial de Twitter del Estado de Israel en Español

1
Es llegeix en minuts

El primer ministre d’Israel, Benjamin Netanyahu, va justificar durant la seva trobada d’aquest dijous amb el president espanyol, Pedro Sánchez, els atacs del seu Exèrcit sobre Gaza, que sumen ja gairebé 15.000 morts. Davant les crítiques de Sánchez per l’«insuportable» nombre de víctimes palestines, Netanyahu va defensar la represàlia empresa contra la Franja, amb bombardejos aeris i una incursió terrestre, després del cop sense precedents de Hamàs en terra israelià del 7 d’octubre, que va deixar 1.200 morts.

«¿Què se suposa que ha de fer llavors una democràcia davant això? Si ho acceptem i no hi entrem perquè moren civils, perdem», va assenyalar el dirigent hebreu, que tot seguit va llançar una advertència sobre una suposada extensió del conflicte. «Vosaltres perdeu. Espanya perd. Bèlgica perd. Perquè això s’estendrà i ho veuran ben aviat. El terrorisme no s’aturarà. Si guanyen aquí, pretenen acabar amb el Pròxim Orient i després aniran a Europa. No estic exagerant», va destacar.

Durant el seu discurs davant Sánchez i el primer ministre belga, Alexander De Croo, Netanyahu va anar més enllà i va posar exemples directes de poblacions europees que podrien, segons el seu parer, patir els atacs de la milícia islamista. «Milers i milers i milers de bombes caient sobre Barcelona, Madrid, Brussel·les, Anvers o qualsevol altra ciutat europea», va manifestar.

Estat palestí

Notícies relacionades

«S’ha de distingir clarament entre objectius militars i la protecció dels civils», va insistir el líder socialista davant Netanyahu, abans de reivindicar la solució dels dos estats.

«Perquè també l’hem patit a Espanya, estic convençut que el terrorisme no pot erradicar-se exclusivament mitjançant l’ús de la força», va reblar Sánchez.