Alerta de seguretat

Tancaments a la frontera dels EUA i el Canadà després de l’explosió d’un vehicle en un encreuament a prop de les cascades del Niàgara

Segueix la guerra d’Israel a Gaza, al minut

Els dos ocupants del vehicle han mort en una explosió les causes de la qual es desconeixen de moment

Tancaments a la frontera dels EUA i el Canadà després de l’explosió d’un vehicle en un encreuament a prop de les cascades del Niàgara
2
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

El Canadà i els Estats Units han tancat aquest dimecres quatre punts d’encreuament a la frontera que uneix els dos països després de l’explosió d’un vehicle en un d’aquests encreuaments, el pont Rainbow, sobre el riu Niàgara a Buffalo, al nord de l’estat de Nova York. Segons les primeres informacions, el vehicle ha accelerat després de passar un primer punt de control i segons es dirigia al segon ha explotat. Els dos ocupants del vehicle han mort segons fonts citades per mitjans nord-americans, i també ha resultat ferit un agent de fronteres.

Tot i que algunes informacions parlen que el vehicle es dirigia des del costat canadenc cap a l’entrada als EUA, fonts de CNN asseguren que abans d’arribar a l’encreuament circulava per una carretera local de Nova York i aparentment intentava creuar dels EUA el Canadà. El ministre de Seguretat Pública del Canadà, Dominic LeBlanc, no ha volgut detallar en una roda de premsa la procedència del vehicle explicant que les agències de l’ordre han rebut informació contradictòria. «És una situació que canvia a gran velocitat», ha assenyalat, i ha assegurat que «s’estan adoptant totes les mesures per assegurar que la població està segura».

LeBlanc també ha demanat que no s’especuli amb els motius de l’explosió. FoxNews ha assegurat, citant fonts anònimes d’agències de l’ordre d’una de les seves reporteres, que es tracta d’un intent d’atac terrorista i que hi havia explosius al vehicle. Altres fonts citades per ‘The New York Times’ asseguren, en canvi, que segons la investigació preliminar no hi havia explosius a l’automòbil.

«Moltes preguntes»

En una compareixença davant la Cambra dels Comuns, el primer ministre canadenc, Justin Trudeau, ha assegurat que «queden moltes preguntes» sobre l’incident i ha assenyalat que estan treballant estretament amb les autoritats nord-americanes i «prenent aquesta qüestió extraordinàriament seriosament». Trudeau ha dit també que estan «estudiant i activant mesures addicionals» i s’ha excusat per abandonar la sessió.

Als EUA el president Joe Biden, que es troba des d’aquest dimarts a Nantucket (Massachusetts) per passar la festa d’Acció de Gràcies, està rebent informació sobre l’incident, segons ha informat la Casa Blanca.

L’oficina de l’FBI a Buffalo ha informat a les seves xarxes socials que està investigant però no ha facilitat més informació específica, explicant que «la situació és molt fluida»

Notícies relacionades

La governadora de Nova York, Kathy Hochul, es dirigeix cap a la localitat de Buffalo i ha anunciat que ha ordenat a la policia estatal treballar amb l’FBI per controlar tots els punts d’entrada a l’estat de Nova York.

CNN ha informat també que l’aeroport de Buffalo s’ha tancat a tots els vols internacionals, tant de sortida com d’arribada, després de l’explosió al pont.

Temes:

Canadà