Rússia ordena la captura de la cantant ucraïnesa Jamala, guanyadora d’Eurovisió 2016
1
Es llegeix en minuts
EFE

El Ministeri de l’Interior de Rússia ha inclòs en la seva llista de persones en recerca i captura la cantant i compositora ucraïnesa Jamala, guanyadora d’Eurovisió 2016.

«Jamaladínova, Susana Alímonova, [nom complet de la cantautora] és buscada en virtut d’un article del Codi Penal de la Federació de Rússia», assenyala la base de dades d’Interior, que no precisa el delicte presumptament comès per l’artista, de 40 anys

Jamala, de 40 anys, va guanyar Eurovisió, celebrada a Estocolm, amb la cançó de la seva autoria ‘1944’.

La cançó està dedicada als tàrtars de Crimea, que van patir deportacions massives durant l’estalinisme, i la mateixa cantant, com gran part dels tàrtars de Crimea, va néixer a la república centreasiàtica del Kirguizistan, on els seus familiars van ser deportats.

Notícies relacionades

Després de la independència d’Ucraïna de l’URSS el 1991, va tornar amb la seva família a Crimea, península que el 2014 va ser annexionada per Rússia després d’un polèmic referèndum no reconegut per la comunitat internacional.

L’abril de l’any passat Jamala va ser inclosa en llista dels artistes ucraïnesos a qui es va prohibir l’entrada a Rússia durant 50 anys.

Temes:

Rússia Ucraïna