Guerra al Pròxim Orient

Els EUA confirmen el desplegament de drons sobre Gaza per ajudar en la localització d’ostatges

Els EUA confirmen el desplegament de drons sobre Gaza per ajudar en la localització d’ostatges

Jonathan Ernst / Pool / REUTERS

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Les Forces Armades dels Estats Units han desplegat drons sobre la Franja de Gaza per recollir informació que permeti la localització dels ostatges en mans de Hamàs, segons el Departament de Defensa nord-americà, que deslliga aquest tipus d’activitats de l’ofensiva estrictament militar que porta a terme sobre el terreny l’Exèrcit israelià.

Un portaveu del Pentàgon, Pat Ryder, ha afirmat que es tracta de vols «en suport als treballs de recuperació dels ostatges», segons una declaració remesa a Europa Press. Els vols, ha explicat, «van començar després dels atacs del 7 d’octubre», en al·lusió als atemptats perpetrats per Hamàs a sòl israelià.

Més de 240 persones

Notícies relacionades

Els Estats Units col·laboren amb Israel en la recerca de les més de 240 persones que segueixen retingudes a la Franja, entre les quals hi ha també ciutadans nord-americans –-entorn d’una desena, segons la CNN–. Els milicians palestins únicament han alliberat quatre d’aquests ostatges, al·legant raons humanitàries, i han difós vídeos d’alguns més com a mètode de propaganda i pressió sobre el Govern de Benjamin Netanyahu.

El primer ministre israelià ha deixat clar aquest divendres que no acceptarà cap alto el foc temporal a Gaza si no implica l’alliberament dels ostatges, un dia en què també ha tornat a reunir-se en persona amb el secretari d’Estat dels Estats Units, Antony Blinken, que ha iniciat una nova visita a la regió.